Inspiratie, nieuws en verhalen

Blogs van Eva Brouwer

Gratis
presentatietips?​​​​

Blogs

Pak je Podium TV 55 Hoe word je spreker? Interview Marieke Eyskoot

Het is je zeker niet ontgaan: net voor de vakantie lanceerde ik mijn nieuwe boek, in 10 stappen je podium pakken. Ik mocht het eerste exemplaar uitreiken aan een fantastische vrouw: schrijver, TEDx-spreker, duurzaamheidsgoeroe, dagvoorzitter en consultant Marieke Eyskoot.
Ik interviewde haar live op het podium tijdens mijn boekpresentatie over haar tips hoe JIJ ook je podium kunt pakken en kunt spreken over je passie. En trust me, hoe zij vertelt… je hangt aan haar lippen. Dus leun achterover en geniet van wijze woorden, praktische tips met een toefje okselhaar.

Lees meer

Pak Je Podium TV 54 Hoe maak je waardevolle content? Waarde weggeven!

“Geef ze een blokje kaas, zodat ze terugkomen voor het hele blok”
Dat vertelde mijn business coach mij toen ik net begon met ondernemen.

Ik geef zelf heel veel kennis weg in mijn content. Dat doe ik zodat jij alvast met mij kennis kan maken. Ik weet ook dat ik nog veel meer te geven heb, wat per persoon verschillend is. Je hebt tenslotte allemaal een ander verhaal!

In deze video geef ik je drie stappen die ik leerde van social advertising expert Wendy Kerssens. Wendy werkt met alle grote online ondernemers van Nederland samen en is de driving force achter hun marketing. De volle webinars en zalen? Die zijn er niet zomaar, maar door uitgekiende marketing én door het weggeven van heel veel waarde.

Hoe kun jij dat toepassen? Check daarvoor de nieuwste Pak je Podium TV!

Lees meer

Pak Je Podium TV 53 Presentatietips: een goed einde?

Een goede indruk maken? Die kans heb je maar een keer! Maar wat dacht je van een onvergetelijk afscheid nalaten?
Vaak zijn we zo blij dat het spannende optreden erop zit, dat we niet ons podium pakken op het moment dat het ertoe doet: aan het einde. Hét moment om nog je punt te maken, een handreiking te doen aan je publiek, voor een samenwerking. Zonde! Dus deze video is een must om te weten hoe je een goed EINDE aan een presentatie breidt!

Lees meer

Pak Je Podium TV 52 Hoe presenteer je jezelf als merk? Personal branding tips van Manon Toma

Heel vaak hoor ik dat als mensen een flamingo zien, dat ze dan aan mij moeten denken. Hoewel dit nooit zo de bedoeling is geweest, is mijn gevederde vriend onderdeel van mijn ‘personal brand’ geworden.

Toen ik begon met ondernemen had ik hier totaal geen benul van. Ik koos gewoon de Pantone kleur van het jaar voor mijn logo, en klaar is kees, toch? Nou daar dacht Manon Toma wel anders over! Ik vroeg deze expert op het gebied van personal branding om mijn huisstijl te ontwerpen en ik leerde heel veel van haar. Door haar durfde ik veel meer kleur te omarmen en kreeg ik meer lijn in alles wat ik deelde.

Ik wilde graag drie belangrijke lessen over personal branding van Manon Toma met jou delen.

Lees meer

Pak Je Podium TV 51 Presentatietips: hoe voorkom je een black-out?

Voor mij is het mijn worst nightmare op het podium. Ik kan het weten, want ik heb zelf ook een blackout gehad, op live tv! Aaargh! En ja, het is waar dat het voelt alsof de tijd stilstaat. Het zweet breekt je uit, je hart klopt in je keel, je hebt een droge mond en ziet jezelf in slowmotion en in helicopterview hakkelen en stuntelen…

Hoe zorgen we ervoor dat JIJ geen blackout krijgt en dat je beter voorbereid bent op zo’n situatie? Want het zou doodzonde zijn, als je door je angst het plezier in presenteren laat vergallen! Kijk dus snel naar de nieuwste aflevering van Pak je Podium TV voor mijn belangrijkste tips om dit nachtmerriescenario in een droompresentatie om te turnen!

Lees meer

Pak Je Podium TV 49 3 lessen uit mijn nieuwe boek

Yes, het is zo ver! Mijn nieuwe boek is uit ‘In 10 stappen je podium pakken. Presenteer live events als een Pro’.
In deze video geef ik jou alvast een paar highlights van mijn boek, zodat je met nog meer zelfverzekerdheid jouw podium kunt pakken!

Lees meer

Pak je Podium TV 48 De opbouw van je presentatie met het PIT-model

Hoe blijf je nou écht hangen bij de ander met je verhaal? Ik heb als dagvoorzitter ontzettend veel presentaties gezien. Van de absolute sprekerstop, tot tranen toe geroerd… tot tenenkrommende amateurs.
Maar juist door die waaier aan verschillende stijlen, heb ik ontdekt waar volgens mij de ideale presentatie aan moet voldoen. Van die ingrediënten heb ik een model gemaakt, dat ik heel graag met jou deel.
Check snel de nieuwste aflevering van Pak je Podium TV voor de must have ingrediënten voor jouw presentatie!

Lees meer

Pak je Podium TV 47 Eh…. Hoe voorkom je dat je steeds EH zegt?

Eh! Zo’n klein woordje en toch zo’n sfeerkiller. Het is echt een beetje de mug onder de woorden. Heel klein, maar heel irritant.

Heel vaak biechten mensen bij me op dat ze ‘niet kunnen presenteren, omdat ze zoveel eh zeggen’. Dat vinden ze zelf althans. Maar het is ontzettend zonde om je door zo’n klein woordje tegen te laten houden!

In deze aflevering geef ik je mijn tips om hiermee om te gaan. Ik geef je zeg maar de opgerolde krant om naar de ‘Eh’ te meppen. 😉

Lees meer
   

Pin It on Pinterest

Shares