Inspiratie, nieuws en verhalen

Blogs van Eva Brouwer

Gratis
presentatietips?​​​​

Blogs

Pak Je Podium TV 76 Vertel je faalverhaal! Fout is goud!

Wat is jouw faalverhaal?
Welke verhalen werken het best?
Waar moet je beginnen?
En waarom zou je de vuile was buiten hangen? 😉
Vroeger toen ik nog een jonge bange presentatette bij de teevee was, was mijn voornaamste drijfveer: als ik het maar niet fout doe! Weet je dat je GOUD in handen hebt met je eigen blunders en faalverhalen? Hoe je dat moet toepassen zie je in de nieuwste aflevering van Pak je Podium TV.

Lees meer

Pak Je Podium TV 75 Hoe kun je spreken zonder kantoor jargon?!

Zomaar een scène op de redactie van RTV Utrecht:
“Heb jij de beelden al in de placeholder gezet? Die van de Meelees. Oh, dat heeft de quotenknaller al gedaan. En check jij P2000, is het al Grip 1?”
Even wat onbegrijpelijke termen voor als je er niet werkt. En ik ben al een tijd weg uit de televisiejournalistiek, dus misschien zouden ze mij nu heel vreemd aankijken, als ik dit zeg! 😉
Elke werk-biotoop heeft natuurlijk zijn eigen ‘lingo’ en maar al te vaak zijn we ons er niet van bewust. Het gevaar is dat we ook búiten de bubbel een beetje vreemd en onbegrijpelijk gaan praten en dat is doodzonde. Zeker als we met potentiële klanten te maken hebben!
Hoe komt het dat we zelf moeilijk uit onze bubbel van jargon komen?
Waarom gebruiken we bewust en onbewust hele vage termen die niks zeggen?
Hoe kun je met een vraag weer tot de kern komen?

Lees meer

Pak Je Podium TV 74 Spreken als TED spreker fotograaf Jimmy Nelson

Wat maakt nou echt een goede spreker? Met kop en schouders de meest indrukwekkende talk die ik ooit zag, was van TED-spreker en fotograaf Jimmy Nelson. Ik had ooit het genoegen hem aan te kondigen op een event en werd vervolgens meegezogen in zijn verhaal. Later op de avond gaf ik hem zelfs een lift in mijn auto, vol bananenschillen en pumps!
Jimmy had gelukkig wel voor hetere vuren gestaan dan mijn barrel vol choco-wikkels. Hij reist tenslotte de hele wereld over, naar de verste uithoeken, op zoek naar geïsoleerde stammen om te fotograferen.
Tijdens het verhaal en de ontmoeting met Jimmy Nelson, deed ik een paar onmisbare lessen op over de ultieme presentatie. Echt, het veranderde hoe ik er naar keek. Het heeft te maken met:
– Nieuwsgierigheid
– Je persoonlijk op durven stellen
– En een duidelijk concept
Hoe je dat doet? Dat zie je in de nieuwste aflevering van Pak je Podium TV!

Lees meer

Pak je Podium TV 73 Omgaan met zenuwen

Ik ben geboren met een cameraploeg erbij. Mijn moeder kwam er pas mee. Als dat niet iets zegt over waarom ik zo crazy Pak je Podium ben geworden weet ik het ook niet meer…. In deze video vertel ik erover en geef ik je extra presentatietips om om te gaan...

Lees meer

Pak je Podium TV 72 Hoe presenteer je als jezelf?

Jezelf niets aantrekken van anderen is supermoeilijk, maar ook zó bevrijdend. In deze video vertel ik je hoe jij kunt presenteren als jezelf, authentiek en origineel. Woest aantrekkelijk dus!
Voel jij je nog krampachtig in je presentatie? Heb je veel te veel woorden nodig en weet de ander dan nog niet wat je bedoelt? Ook jij kunt echt goed presenteren, zodat het ontspannen en niet gemaakt voelt. Terwijl je juist groeit in je expertstatus en aantrekkelijker wordt voor je klanten.

Lees meer

Pak je Podium TV 71 Hoe zeg je nee?

Vaker NEE zeggen, hoe doe je dat? Want je denkt vaak ‘het is toch leuk?’ dus dan zeg je toch ja. Hoe geef je beter je eigen grenzen aan en werk je op je eigen voorwaarden?
Mijn lessen (al dan niet door schade en schande) deel ik graag in de nieuwe Pak je Podium TV: check it out!
Jij kunt dus ook vaker NEE zeggen tegen dingen waar je niet blij van wordt. Zodat je ruimte krijgt voor de dingen die je WEL wil doen. Zoals gehoor geven aan het verlangen om jezelf zichtbaar te maken. Zodat je écht impact kan maken.

Lees meer

Pak je Podium TV 70 Boekrecensie Everything is Figureoutable Marie Forleo

Toen ik nog presenteerde bij de regionale omroep vertelde ik dag in dag uit ándermans verhaal. Zelf had ik no clue wat ik kon vertellen.
Tot ik voor het eerst een video zag van Marie Forleo. Zij liet zien dat je traditionele presentatietechnieken ook online in kunt inzetten.
Ik realiseerde me dat het mijn talent was om ánderen te leren hoe ze hun verhaal kunnen vertellen. Presenteren op een moderne manier.
Wat ben ik blij dat ik dit uitgevogeld heb! Want zoals Marie Forleo zegt in haar nieuwste boek: Everything is Figureoutable! check hier mijn recensie!

Lees meer

3 tips om jouw eigen geluid te vinden

Als ondernemer wil jij content maken over jouw vakgebied, over de kennis die jij hebt. Maar hoe zorg je er nu voor dat je dit op een originele manier doet? Hoe vind je jouw eigen geluid? Dat is de vraag die bij veel ondernemers naar boven komt wanneer ze hun kennis willen gaan delen.
Ik heb 3 tips voor jou op een rij gezet die gaan helpen bij het vinden van jouw eigen geluid, zodat jij op een unieke en authentieke manier jouw kennis kunt delen.

Lees meer

Storytelling voor dummies: in 3 stappen naar een goed verhaal

Wanneer je alleen maar feiten vertelt aan iemand, dan kietel je het deel van het brein dat echt gaat over de ratio. Maar ga je echt een verhaal vertellen, dan wordt het creatieve deel van het brein aangesproken. Het lijkt net alsof de ander weer even kind wordt en hij zit op het puntje van zijn stoel! Dat is wat er gebeurd wanneer jij doet aan storytelling: iemand hangt aan jouw lippen! Het belangrijkste is dus om een emotie bij mensen te gaan opwekken zodat ze jouw verhaal onthouden. En daarvoor heb ik een model ontwikkeld dat uit 3 stappen bestaat: Storytelling voor dummies.

Lees meer
   

Pin It on Pinterest

Shares