Inspiratie, nieuws en verhalen

Blogs van Eva Brouwer

Gratis
presentatietips?​​​​

Blogs

Pak je Podium TV 65 Interview met Marlies Dekkers

“Doe maar geen decolleté, dat leidt af van de inhoud!”
Dat kreeg ik te horen bij het begin van mijn presentatiecarrière en daar houd ik me trouw aan. Ik moet zeggen dat ik me daar ook wel prettig bij voel. Ik voel me dan ook ‘serieuzer genomen’.

Maar: als je dan op een feestje bent van de beroemde lingerieontwerper Marlies Dekkers, dan weet je dat het ook anders kan. Waarom mogen we niet wat meer laten zien wat we van moeder natuur hebben gekregen? Wat zit daarachter?

Ik interviewde Marlies hierover en guess what? Het heeft vooral te maken met veiligheid!

Uiteindelijk wil Marlies vooral het zelfvertrouwen vergroten op deze manier. En die missie deel ik helemaal! Het zelfvertrouwen om jezelf te laten zien in woord en beeld. Al dan niet met bandjes her en der. 😉

Zou je achter je zelf gecreëerde keurslijf vandaan willen komen en jezelf meer willen laten zien? Dan nodig ik je uit om met mij in gesprek te gaan. Kijk op evabrouwer.tv/strategiegesprek en dan bespreken we jouw kansen en ambities. Pak je Podium!

Lees meer

Pak je Podium TV 64 Koester je Bloopers!

Het liefst wil je helemaal picture perfect voor de dag verschijnen en niet dom overkomen/met een stuk spinazie tussen je tanden zitten/ je verspreken. Als je zelf een blunder maakt, kun je wel door de grond zakken. Maar als je het even laat bezinken en niet zo hard meer voor jezelf bent, zit er ook veel schoonheid in deze pure momenten.
En ook niet onbelangrijk, voor het publiek is het smullen geblazen! Denk aan de bloopers aan het einde van de film, waar je graag nog even voor in de bios blijft zitten.

Daarom in Pak je Podium TV deze week: koester je bloopers! Met uiteraard wat onvervalst bloopermateriaal uit mijn televisietijd als bonus. 😉

Lees meer

Pak je Podium TV 63 Hoe maak je verkopen leuk?

Vaak ligt er een taboe op verkopen, en zijn we bang om (daar komt-ie:) ‘verkoperig’ over te komen. Het omgekeerde heb ik nou nooit last van. Dat ik te ‘koperig’ overkom in de schoenenwinkel. 😉 Ik kwam erachter dat ik als podiumdier, de ultieme ‘Pak je Podium’-stap niet durfde te maken: op potentiële klanten afstappen (in het echt, aan te telefoon of online) en mijn product aanbieden. En als iemand twijfels had, het niet persoonlijk op te vatten, maar rustig in contact blijven en kijken of je toch iets voor de ander kunt betekenen. Oftewel: Verkopen. In deze aflevering van Pak je Podium TV sta ik voor de verandering in mijn eigen keuken en heb ik een vraag voor jou die het héle proces van verkopen voor jou kan omturnen.

Lees meer

Pak je Podium TV 62 Help ik moet netwerken!

Word je zenuwachtig van het idee dat je moet NETWERKEN?
Het is een beladen term, maar dit is natuurlijk ook een kans om je podium te pakken. Onlangs kreeg ik een uitnodiging voor de Haringpartij in Amsterdam. Toen ik de mail kreeg dacht ik “oeh, leuk! Ik ga even lekker chique doen!”. Maar eenmaal op de dag zelf, of beter gezegd, een uur van te voren, kreeg ik koudwatervrees. Kortom, algehele misère. Zucht, ok. Schouders eronder, huppetee. Mijn ervaring zie je in de nieuwe aflevering van Pak je Podium TV. Met uiteraard tips om er mee om te gaan. Door schade en schande geleerd. 😉

Lees meer

Pak je Podium TV 61 Hoe kun je televisie presenteren?

Vorige week ging de telefoon, het was mijn oud-collega, eindredacteur bij RTV Utrecht. Daar werkte ik 10 jaar lang als presentator van het nieuws op tv. Tot bijna 3 jaar geleden, toen ik besloot voor mezelf te beginnen en me op Pak je Podium te richten.

“Heb je morgen wat te doen?”, vroeg mijn oud-collega. Werkelijk álle presentatoren en vaste invallers bleken niet te kunnen, dus of ik voor een keertje nog wilde presenteren?

Ik zal je zeggen, ik vond het zó leuk, ik zei meteen ja. Ik wist toen ik afscheid zou nemen van de tv dat ik er hoogstwaarschijnlijk nóóít meer op zou komen. En daar had ik vrede mee. Het was destijds een extreem moeilijke en enge keuze, maar ik wist dat ik een eigen verhaal had, waar ik meer verder moest gaan. Niet alleen maar andermans verhalen oplezen.

Deze ene dag met mijn oud-collega’s was echt een cadeautje. En ik ben superdankbaar voor de geweldige leerschool die ik heb gehad. Ik gebruik nu de traditionele presentatietechnieken en mijn journalistieke achtergrond en gebruik ze op een nieuwe manier: voor content voor jouw business en personal branding.

In de nieuwste aflevering van Pak je Podium TV deel ik de lessen die ik leerde van het televisiepresenteren en hoe JIJ die kunt toepassen. En vooruit, je ziet ook nog wat oude beelden van mij uit het archief. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. 😉

Lees meer

Pak je Podium TV 60 Het verhaal dat ik nooit eerder deelde…

Al tijden moedig ik JOU aan om je persoonlijke verhaal te vertellen, maar ja, hoe gek is het dan als ik mijn eigen verhaal niet durf te vertellen?
Nu was voor mij het moment daar om dit persoonlijke verhaal met je te delen.
Ik hoor graag wat je ervan vindt. Niet zozeer omdat ik je goedkeuring nodig heb, maar om te weten of dit iets bij jou losmaakt. Of jij misschien ook een verhaal hebt wat je moeilijk kunt delen. Of als je twijfelt of iets wel een verhaal is.
Ik help je er graag bij om het op een integere manier te vertellen, zonder dat je er anderen mee kwetst. Een persoonlijk verhaal kan zoveel zeggen over de drijfveren van jouw werk en klanten kunnen zich er ook door aangetrokken voelen. Juist als de intentie zuiver is. Ik ga er graag met je over in gesprek.

Lees meer

Pak Je Podium TV 59 Wat jij kunt leren van Buurman en Buurman

Wat kun jij leren van Buurman en Buurman? Ik haal ontzettend veel inspiratie uit deze kinderserie! Ik heb hier een zoontje van bijna 5, dus ik zie die twee poppen geregeld voorbij komen. Hoewel het lijkt alsof álles in de soep loopt, hebben die twee het ook heel goed begrepen:
– Ze zijn onvermoeibaar
– Ze zijn altijd optimistisch
– En ze vallen zichzelf niet af
Ook qua presentatie kun je echt nog wat van ze opsteken! Je ziet het in de nieuwste aflevering van Pak je Podium TV!

Lees meer

Pak je Podium TV 58 Hoe vind je je eigen geluid?

LET OP: SCHOKKENDE BEELDEN

Ik ga met de billen bloot: ik ga je laten zien hoe mijn ALLEREERSTE vlog eruit zag. En ik zeg je nu al: it is not a pretty sight. 😉
Maar ook al zijn de beelden die je ziet echt knetterbrak, tóch ben ik er trots op! Omdat het ’t begin is van het maken van heel veel content en van het bereiken van heel veel klanten. Zonder deze eerste mislukte pannenkoek was er gewoon geen Pak je Podium. Sterker nog, als ik nooit was opgestaan en mijn podium had gepakt, was er nooit Pak je Podium TV geweest.
Dus ik daag je uit: wat ga jij maken? Wat is jouw eerste stap? Pak je Podium! Laat het me weten in de comments!

Lees meer

Pak je Podium TV 57 Timemanagement

In deze aflevering van Pak je Podium TV ga ik in op een van de állerbelangrijkste aspecten van presenteren: de tijd bijhouden. Of weten hoe lang je hebt en daar optimaal gebruik van maken.
Misschien niet altijd even sexy en inhoudelijk, maar boy oh boy, het kan je presentatie maken of breken!
Kortom: Hoe moet je de tijd bijhouden? De tijd juist inschatten? Hoe moet je sprekers afronden? En doe je aan timemanagement?

Lees meer
   

Pin It on Pinterest

Shares