Inspiratie, nieuws en verhalen

Blogs van Eva Brouwer

Gratis
presentatietips?​​​​

Blogs

Pak je Podium TV 48 De opbouw van je presentatie met het PIT-model

Hoe blijf je nou écht hangen bij de ander met je verhaal? Ik heb als dagvoorzitter ontzettend veel presentaties gezien. Van de absolute sprekerstop, tot tranen toe geroerd… tot tenenkrommende amateurs.
Maar juist door die waaier aan verschillende stijlen, heb ik ontdekt waar volgens mij de ideale presentatie aan moet voldoen. Van die ingrediënten heb ik een model gemaakt, dat ik heel graag met jou deel.
Check snel de nieuwste aflevering van Pak je Podium TV voor de must have ingrediënten voor jouw presentatie!

Lees meer

Pak je Podium TV 47 Eh…. Hoe voorkom je dat je steeds EH zegt?

Eh! Zo’n klein woordje en toch zo’n sfeerkiller. Het is echt een beetje de mug onder de woorden. Heel klein, maar heel irritant.

Heel vaak biechten mensen bij me op dat ze ‘niet kunnen presenteren, omdat ze zoveel eh zeggen’. Dat vinden ze zelf althans. Maar het is ontzettend zonde om je door zo’n klein woordje tegen te laten houden!

In deze aflevering geef ik je mijn tips om hiermee om te gaan. Ik geef je zeg maar de opgerolde krant om naar de ‘Eh’ te meppen. 😉

Lees meer

Pak je Podium TV 46 Presentatietips voor zichtbaarheid en expertstatus van Hugo Bakker

“Als er dan toch helemaal niemand naar mijn workshops komt, dan ga ik alle kennis gewoon gratis weggeven. Kijken wat er dan gebeurt…”
Dat was de aanpak van de bekende businesscoach Hugo Bakker, toen hij niet wist hoe hij zijn trainingsbedrijf aan de praat moest krijgen. Het bleek een gouden greep!

Als iemand een expert is op het gebied van online marketing, zichtbaarheid, en hoe je een expert in je vakgebied wordt, is het Hugo wel.

In deze aflevering van Pak je Podium TV deelt hij zijn tips hoe JIJ meer je kennis kunt delen en gezien kunt worden als expert in je vakgebied.

Lees meer

Pak je Podium TV 45 Waar laat je je handen?

De vraag die ik het meest gesteld krijg is: waar laat je je handen bij het presenteren?? Grappig hoe iets wat zo natuurlijk gaat normaal gesproken, ineens echt ‘een dingetje’ wordt. Maar hierna niet meer: check snel mijn oplossing in de nieuwe aflevering van Pak je Podium TV en je staan voortaan ontspannen on stage! 😉

Lees meer

Pak je Podium TV 44 Start before you’re Ready van Simone Levie #review

Om maar met de deur in huis te vallen, ik heb echt genoten van het nieuwe boek van Simone Levie en ik vloog er doorheen! Het is heel on-nederlands en dat zie ik echt als compliment. Qua groot denken en inspiratie zie je dat echt niet veel in Nederlandse boeken.
Het boek gaat over je dromen volgen en hoe je daar stap voor stap mee kunt beginnen. Ook al ben je bang. En ja, dat zijn we allemaal.
Over de 3 lessen die mij het meest zijn bijgebleven, maakte ik een nieuwe aflevering van Pak je Podium TV.

Lees meer

Pak je Podium TV 43 Ben jij een aandachtstrekker of onzichtbaar?

Mijn verjaardag? Daar kan niemand om heen, ik ben er dól op! Als kind al stond ik graag in de belangstelling en ja, dan is je verjaardag natuurlijk de kers op de taart! (pun intented)

Maar later ontwikkelde ik een ingewikkelde relatie met aandacht. Mocht je dat wel leuk vinden? Of word je dan een …. aandachtstrekker! Of moest jij misschien onzichtbaar zijn als kind omdat dat veiliger was. En kijk je daarom anders tegen ‘aandacht’ aan?

In deze video ga ik dieper in op het thema aandacht en hoe je je relatie met aandacht weer gezond kan maken. Check it out!

Lees meer

Pak je Podium TV 42 Waarom ik E.T. genoemd werd

Ik vind mijn handen superlelijk. Ik vind ze niks waard, dus ik kauw op mijn velletjes, bijt nagels… Wat een slechte gewoonte! Misschien doe jij het niet tegen je handen, maar ben je soms ook negatief over (een deel van) jezelf? In deze persoonlijke aflevering van Pak je Podium TV vertel ik waar mijn haat-liefdeverhouding met mijn handen vandaan komt en wat ik probeer om het rolpatroon te doorbreken.

Lees meer

Pak je Podium TV 41 Hoe gebruik je een microfoon?

Hoe zorg je voor een microfoon die niet piept, dat iedereen te verstaan is, en belangrijk, er niet allemaal snoeren uit je steken? 😉
Omgaan met de microfoon is één van de onderwerpen die ik behandel in mijn nieuwe boek ‘In 10 stappen je podium pakken. Presenteer live events als een Pro’. In deze aflevering van Pak je Podium TV alvast een tipje van de sluier! De must have tips en tricks om als een echte pro met de microfoon om te gaan! Check it out!

Lees meer

Pak je Podium TV 40 Hoe overwin je angst? Met een ijsbad!

Presenteren op het podium is het gaafste wat er is, en misschien wel het engste! Juist omdat je angsten overwint, geeft het een enorme kick. Ik zocht een metafoor voor de kick én de angst die het podium oproept. Daarom ging ik in een IJSBAD bij transformatiecoach Verie Aarts. Hoe was het voor mij om 2 minuten in een bad met 120 kilo ijs te zitten? Je ziet het in de nieuwste aflevering van Pak je Podium TV. Brrrr!

Lees meer
   

Pin It on Pinterest

Shares