Inspiratie, nieuws en verhalen

Blogs van Eva Brouwer

Gratis
presentatietips?​​​​

Blogs

Pak Je Podium TV 81: Jezelf voorstellen, zonder compleet te zijn

Hoe vind jij het om jezelf voor te stellen? In een voorstelrondje?
En weet je dan precies wat je gaat zeggen?
Mij valt op, dat mensen vaak bang zijn dat het niet genoeg is. En dus storten ze een enorme bak data over je uit, waardoor uiteindelijk niets blijft hangen. Terwijl ook hier geldt: “less is more” (Ik weet het, ik ben de slechtste ambassadeur ooit voor less is more, met al mijn felle kleuren, grote oorbellen en een flamingo in de achtergrond, maar trust me on this one! 😉 )
Een nieuw motto: wees niet compleet, maar zorg dat de ander je niet vergeet!
Benieuwd hoe ik mezelf voorstel? En wat jij kunt doen om het krachtiger te maken? Kijk snel de nieuwste aflevering van Pak je Podium TV!

Lees meer

Pak je Podium TV 80 Krachtig en kwestbaar presenteren. Glamourability.

De eerste schooldag. Dat gevoel kennen we allemaal: een mix van zenuwen en excitement.
Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ik heb dit soort momenten nog steeds. En ook spreken voor groepen geeft dit gevoel, spanning én voldoening. Ik noem dit gevoel ‘Glamourability’, een mix van glamour en vulnerability, kwetsbaarheid in het Engels.
In mijn visie streven we naar allebei: niet alleen maar de perfecte-mensen-goed-nieuws-show, maar wél laten zien waar je trots op bent, wat je talenten zijn en waar jij de expert in bent.
En óók mag je laten zien wat je spannend vindt, wat er soms misgaat, zonder dat je meteen in een bange onzichtbare piepmuis verandert. 😉
In deze aflevering van Pak je Podium TV heb ik een heel mooi voorbeeld van die ‘eerste schooldag’, die ik pas weer ervoer. Bekijk hier hoe jij daar ook mee om kunt gaan, als je je meer wil laten zien.
Leuk als je je abonneert op mijn kanaal! En wil je meer weten over presenteren? Kijk dan op https://evabrouwer.tv/gratispresentatietips

Lees meer

Pak je Podium TV 79 Wat als het echt misgaat op het podium? Vals zingen!

De horror! Wat als het écht misgaat op het podium? Ik dacht dat ik alles al meegemaakt had, maar het blijkt keer op keer erger te kunnen. 😉 Wat dacht je van knetterVALS zingen op je eigen event? In deze nieuwe aflevering van Pak je Podium TV zie je het. Ik laat het hélemaal zien, voorbij de schaamte zullen we maar zeggen. 😉 Waarom doe ik dat? Omdat ik dit deelde op social media en toen zóveel bijzondere reacties kreeg. Niet alleen veel huilen-van-het-lachen-emoji’s, maar ook heel veel bedankjes en bemoedigingen dat ik dit durfde te delen! Oordeel zelf maar! (Help!)

Lees meer

Pak Je Podium TV 78 Waarom het belangrijk is dat ook jij je persoonlijke verhaal vertelt.

Waarom is het zo belangrijk dat JIJ je persoonlijke verhaal vertelt?
Wie zit er te wachten op jouw verhaal?
Hoe begin je zo’n verhaal te vertellen?
En waarom is een persoonlijk verhaal JUIST ook interessant voor de ander?
Ben je nog sceptisch? Na deze aflevering van Pak je Podium TV heb je hopelijk gezien dat je je verhaal kunt vertellen op een manier die meer integer is. En dat je juist door mínder feitelijk en meer persoonlijk te zijn, meer mensen aanspreekt.

Lees meer

Pak Je Podium TV 77 Wat kun jij leren van Dolly Parton?

Wat maakt nou dat Dolly Parton zo’n wereldster is?
Waarom is ze zo absúrd gekleed met strass-stenen, die je om de oren vliegen en is het tóch gewoon tof?
Hoe komt het dat zij niet alleen heel vrouwelijk is, maar juist ook heel stoer en grappig?
En wat kun jij leren van deze superster die zelfs Elvis te slim af was! Haha!
Oordeel zelf. Na het kijken van deze video heb jij ook meer lef, durf en sch*t om te doen waar je écht blij van wordt. En kun je daar ook zakelijk succesvoller mee worden. Neem een voorbeeld aan Dolly Parton!

Lees meer

Pak Je Podium TV 76 Vertel je faalverhaal! Fout is goud!

Wat is jouw faalverhaal?
Welke verhalen werken het best?
Waar moet je beginnen?
En waarom zou je de vuile was buiten hangen? 😉
Vroeger toen ik nog een jonge bange presentatette bij de teevee was, was mijn voornaamste drijfveer: als ik het maar niet fout doe! Weet je dat je GOUD in handen hebt met je eigen blunders en faalverhalen? Hoe je dat moet toepassen zie je in de nieuwste aflevering van Pak je Podium TV.

Lees meer

Pak Je Podium TV 75 Hoe kun je spreken zonder kantoor jargon?!

Zomaar een scène op de redactie van RTV Utrecht:
“Heb jij de beelden al in de placeholder gezet? Die van de Meelees. Oh, dat heeft de quotenknaller al gedaan. En check jij P2000, is het al Grip 1?”
Even wat onbegrijpelijke termen voor als je er niet werkt. En ik ben al een tijd weg uit de televisiejournalistiek, dus misschien zouden ze mij nu heel vreemd aankijken, als ik dit zeg! 😉
Elke werk-biotoop heeft natuurlijk zijn eigen ‘lingo’ en maar al te vaak zijn we ons er niet van bewust. Het gevaar is dat we ook búiten de bubbel een beetje vreemd en onbegrijpelijk gaan praten en dat is doodzonde. Zeker als we met potentiële klanten te maken hebben!
Hoe komt het dat we zelf moeilijk uit onze bubbel van jargon komen?
Waarom gebruiken we bewust en onbewust hele vage termen die niks zeggen?
Hoe kun je met een vraag weer tot de kern komen?

Lees meer

Pak Je Podium TV 74 Spreken als TED spreker fotograaf Jimmy Nelson

Wat maakt nou echt een goede spreker? Met kop en schouders de meest indrukwekkende talk die ik ooit zag, was van TED-spreker en fotograaf Jimmy Nelson. Ik had ooit het genoegen hem aan te kondigen op een event en werd vervolgens meegezogen in zijn verhaal. Later op de avond gaf ik hem zelfs een lift in mijn auto, vol bananenschillen en pumps!
Jimmy had gelukkig wel voor hetere vuren gestaan dan mijn barrel vol choco-wikkels. Hij reist tenslotte de hele wereld over, naar de verste uithoeken, op zoek naar geïsoleerde stammen om te fotograferen.
Tijdens het verhaal en de ontmoeting met Jimmy Nelson, deed ik een paar onmisbare lessen op over de ultieme presentatie. Echt, het veranderde hoe ik er naar keek. Het heeft te maken met:
– Nieuwsgierigheid
– Je persoonlijk op durven stellen
– En een duidelijk concept
Hoe je dat doet? Dat zie je in de nieuwste aflevering van Pak je Podium TV!

Lees meer

Pak je Podium TV 73 Omgaan met zenuwen

Ik ben geboren met een cameraploeg erbij. Mijn moeder kwam er pas mee. Als dat niet iets zegt over waarom ik zo crazy Pak je Podium ben geworden weet ik het ook niet meer…. In deze video vertel ik erover en geef ik je extra presentatietips om om te gaan...

Lees meer
   

Pin It on Pinterest

Shares