Pak je Podium TV 235: Interview met de CEO van Speakers Academy

Pak je Podium TV 235: Interview met de CEO van Speakers Academy

PJPTV 235 Interview met de CEO van Speakers Academy

Wat is professioneel spreken? Voor de eigenaren van sprekersbureaus is dat natuurlijk dag in dag uit sprekers leveren voor live evenementen in het hele land!

Van een bank in Heerenveen, een kick-off voor een branchevereniging, coole startups inspireren in hartje Amsterdam of een inspiratiesessie voor een ondernemersclub: elke dag zijn er tientallen bijeenkomsten die opgeluisterd worden door sprekers (en dagvoorzitters).

 

De laatste jaren is het beroep van spreker steeds populairder geworden. Net zoals je een ‘rockstar chef’ hebt, in plaats van gewoon een kok, heb je ook de crème de la crème van sprekersland. Velen dromen ervan om een keer op de rode TEDx-stip te staan en hun verhaal te doen.

 

Net zoals er maar een handjevol Michelinrestaurants zijn, zijn er in Nederland een beperkt aantal sprekers die dag in dag uit voor een riante gage op de bühne springen.

Bekijk hieronder mijn interview met de CEO van het oudste sprekersbureau van Nederland Marie-Leontine de Graaf van Speakers Academy en haar visie op spreken en live evenementen.

Marie-Leontine onderscheidt dus twee vormen van spreken. Ik ben zelf ook warm pleitbezorger van consistent jouw eigen podium pakken en spreken in (al dan niet je eigen) podcasts, op social media, in vergaderingen, in video’s, bij bevriende bedrijven of netwerkclubs. Spreken is DE manier om instant autoriteit te vergaren en DE plek waar mensen spontaan klant van je willen worden.

Het loont om te investeren in jouw sprekersskills, omdat je daar jouw expert-met-flair-status verdient en mensen jou leren kennen, vertrouwen en vandaar uit verder met je willen werken.

Dat gaat verder dan informatie over de schutting gooien, vanuit een gevoel ‘is het wel goed genoeg?’ Het gaat over verbinden, vermaken, verleiden en veranderen.

Het spreken geeft jouw carrière en ondernemerschap een immense boost!

Wil jij zelf meer spreken en jezelf uitspreken als de expert met flair die jij bent?
Boek dan snel nog voor de zomer jouw afspraak in mijn agenda om kennis te maken. Ik heb nog een paar plekken voor mijn programma Presenteer als een Pro dat begint op 18 september. Kijk snel op www.evabrouwer.tv/Presenteer-als-een-Pro

Liefs Eva

PS: Over TEDx gesproken; Hulde aan deelnemer van Presenteer als een Pro Karen Wessels die eerder deze maand runner-up werd bij de TEDx Women Talent Night! Waaah, wat vet! Gefeliciteerd Karen! En weet dat ze voor Presenteer als een Pro nog nooit haar verhaal zo had verteld! Ook jij hebt een verhaal en een expertise en het is hoog tijd dat we die horen. Boek hier jouw kennismakingsgesprek!

Ook interessant om te lezen

Pak je Podium TV 237 Zo sta je (wel) goed op de foto!

Pak je Podium TV 237: Zo sta je (wel) goed op de foto!

Mijn klanten krijgen altijd als onderdeel van hun traject een shoot bij een professionele fotograaf. Zodat ze meteen prachtige actiefoto’s hebben van hun sprekerschap en status als expert. Want ja: dat kan een goede foto met je doen! Comfortabel voor de camera staan is een proces, dat je jezelf mag gunnen. Net als presenteren, denkt

Lees verder »
PJPTV 236 Krijg exclusieve sprekers insides

Pak je Podium TV 236: Zonder dit was ik er nooit gekomen

Wie heeft jou geholpen in je carrière?Weet je nog wat die voor jou betekent heeft? Ik noem even wat voorbeelden: De regisseur die mij op mijn 15e de muziekavonden op school liet presenteren. De eindredacteur van RTV Utrecht die mij zag op een prijsuitreiking en me een screentest liet doen. De eventorganisator die mij serieuze

Lees verder »

Zelf presenteren?
Deze tips wil je niet missen!

Meld je gratis en vrijblijvend aan. Je ontvangt wekelijks een inspirerende aflevering van Pak je Podium TV. Je kunt je hiervoor op elk gewenst moment weer afmelden.

Pak je podium draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders