Pak je Podium TV 237: Zo sta je (wel) goed op de foto!

Pak je Podium TV 237: Zo sta je (wel) goed op de foto!

Pak je Podium TV 237 Zo sta je (wel) goed op de foto!

Mijn klanten krijgen altijd als onderdeel van hun traject een shoot bij een professionele fotograaf. Zodat ze meteen prachtige actiefoto’s hebben van hun sprekerschap en status als expert. Want ja: dat kan een goede foto met je doen!

Comfortabel voor de camera staan is een proces, dat je jezelf mag gunnen. Net als presenteren, denkt iedereen maar dat je ook dat gewoon moet kunnen. Terwijl het tijd kost om je over te geven aan de camera.

Ik zeg je eerlijk, ja: ik plak zelf heel goed op camera, haha! Maar dat komt, omdat ik vroeger model ben geweest en jarenlang dagelijks voor een camera heb gestaan als televisiepresentator. Dat zijn heel veel vlieguren!

Gun jezelf dus dat je steeds wat soepeler wordt voor een lens.

Opdracht: de vakantie komt eraan, dus het ideale moment om foto’s te laten maken op toch al een prachtige locatie. Al dan niet met een professionele lokale fotograaf: neem de tijd om in je mooie zomerjurk en perfecte beachhaar even wat portretfoto’s te maken. Gewoon voor de oefening!

Opdracht 2: bekijk je eigen foto’s met mildheid terug en weet dat elke fotoshoot nooit een 100% score heeft: het gaat om die paar WAUW shots! Wees dus niet teleurgesteld als niet alles naar tevredenheid is. Jij kijkt zelf VEEL te kritisch!

Om je even op gang te helpen heb ik hier een mini-masterclass goed op de foto staan:

Natuurlijk zit er ook deze ronde van Presenteer als een Pro weer een fotoshoot bij. Ook maken we video-opnames. Ik interview jou op zo’n manier dat jouw expertise soepeltjes en geloofwaardig overkomt. Daarna knippen we er geweldige quotes uit voor jouw socials. Maar bovenal is het een veilige oefening om eindelijk jouw verhaal overtuigend en eenduidig over te brengen.

Liefs Eva

PS: Benieuwd wat Presenteer als een Pro anderen heeft opgeleverd? Bekijk hieronder de video van dagvoorzitter, spreker en schrijver Marieke van Lierop! 

Boek snel jouw kennismakingsgesprek via www.evabrouwer.tv/presenteer-als-een-pro

Er is nog plek in september, maar ook de plekken in januari lopen al vol!

Ook interessant om te lezen

PJPTV 236 Krijg exclusieve sprekers insides

Pak je Podium TV 236: Zonder dit was ik er nooit gekomen

Wie heeft jou geholpen in je carrière?Weet je nog wat die voor jou betekent heeft? Ik noem even wat voorbeelden: De regisseur die mij op mijn 15e de muziekavonden op school liet presenteren. De eindredacteur van RTV Utrecht die mij zag op een prijsuitreiking en me een screentest liet doen. De eventorganisator die mij serieuze

Lees verder »
PJPTV 235 Interview met de CEO van Speakers Academy

Pak je Podium TV 235: Interview met de CEO van Speakers Academy

Wat is professioneel spreken? Voor de eigenaren van sprekersbureaus is dat natuurlijk dag in dag uit sprekers leveren voor live evenementen in het hele land! Van een bank in Heerenveen, een kick-off voor een branchevereniging, coole startups inspireren in hartje Amsterdam of een inspiratiesessie voor een ondernemersclub: elke dag zijn er tientallen bijeenkomsten die opgeluisterd

Lees verder »

Zelf presenteren?
Deze tips wil je niet missen!

Meld je gratis en vrijblijvend aan. Je ontvangt wekelijks een inspirerende aflevering van Pak je Podium TV. Je kunt je hiervoor op elk gewenst moment weer afmelden.

Pak je podium draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders