Pak je Podium TV 224: Zo makkelijk is het om content te maken!

Pak je Podium TV 224: Zo makkelijk is het om content te maken!

Pak je Podium TV 224 Zo makkelijk is het om content te maken!-2

De schuifdeuren zoeven open. De lucht is net weer opengetrokken na een regenbui en in de verte zie ik haar al staan… haar handen casual in haar joggingbroek. Comfortabel met haar lengte van vier meter hoog.

Vier meter hoog?! Ik heb het over het geweldige standbeeld buiten Station Rotterdam Centraal. Het verbeeldt een jonge zwarte vrouw en is een tegenreactie op de tienduizenden standbeelden van witte mannelijke hotemetoten over de hele wereld.

Maar voor ik naar het beeld kan lopen, stapt er een jongen op me af. Een verkoper?

Hij breekt meteen het ijs en ik weet zeker dat hij regelmatig beet heeft. Ik hoor meteen wat hij doet en dat het eigenlijk hetzelfde is als veel topsprekers.

Benieuwd wat hij zegt en hoe jij dit in gesprekken kunt toepassen? Check het in de onderstaande korte video!

En weet je wat het leuke is? Ik heb je nu een tip gegeven, maar eigenlijk gaat het me daar niet eens om. Het gaat erom dat ik meteen de gedachte die ik in mijn hoofd had ‘hee, dit is een techniek van Cialdini!’, om weet te zetten in content.

Ik pak linea recta mijn telefoon, spreek het in in een app die gelijk ondertitelt. En dit was een one taker, oftewel, in een keer opgenomen.

Meestal plaats ik het dan in Instagram stories, maar nu dacht ik, ik geef jou een kijkje achter de schermen, hoe dit werkt in mijn hoofd.

Ik maak meteen gebruik van het momentum. En natuurlijk, soms heb je geen tijd en komt het even niet uit, maar heel vaak kun je prima even een fotootje maken of een video. En dan graag met jezelf erop! 😉

Ik ben dus even niet bezig hoe mijn haar zit, of hoe ik uit mijn ogen kijk: ik ram het er gewoon op. Ik ben ook zeker geen perfectionist. 😉

Is mijn boodschap ‘zo moet jij het ook doen’? Nee, niet perse. Maar ik wil je wel wijzen op al het laaghangend fruit dat er om je heen is. Content ligt op straat!

Als een grappig gesprek in de supermarkt jou aan het denken zet over je eigen onderwerp, mag je erop vertrouwen dat het ook voor een ander interessant is.

DENK NIET TE MOEILIJK!  Pak je Podium!

Liefs Eva


Wil je dit veel meer in de vingers krijgen? Kom dan zeker naar de Impactversneller! Daar staat storytelling en ook personal branding zeker op het programma! Koop je kaartje op www.evabrouwer.tv/impactversneller

Wil je met collega’s komen? Stuur me dan even een e-mail.

Klaar om vaker te gaan spreken en jezelf echt als een personality en topexpert neer te zetten? Doe dan mee aan Presenteer als een Pro. Half mei gaan we weer van start. Achter de schermen heb ik weer nieuwe lessen opgenomen, dus het is new and improved!

Of ga mee naar Rome in November! De deuren van het programma Carpe Podium in ROME zijn ook weer geopend. 

Geen idee wat het beste bij jou past, maar wel getriggerd? Boek dan een kennismakingsgesprek via www.evabrouwer.tv/gesprek

Ook interessant om te lezen

Zelf presenteren?
Deze tips wil je niet missen!

Meld je gratis en vrijblijvend aan. Je ontvangt wekelijks een inspirerende aflevering van Pak je Podium TV. Je kunt je hiervoor op elk gewenst moment weer afmelden.

Pak je podium draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders