Limes030: de Koningsdageditie

De ideale setting om uit te brakken van de eerste Koningsdag, een oranje Limes030 in de Utrechtse Kargadoor. Met een prachtige line-up: de immer kritische historicus Maarten van Rossem, NOS-presentator Astrid Kersseboom, Koningshuisdeskundige Han van Bree en oud-Tweede Kamerlid Boris van der Ham. Die laatste heeft een boek geschreven getiteld “de koning kun je niet spelen”. Dat slaat op een oude toneelwet, waar de acteur die de koning moet voorstellen zich niet overdreven autoritair voordoet, maar vooral de andere acteurs de rol van onderdaan laat spelen. Waar anderen knipmessen en zenuwachtig doen, zal degene die ontspannen overkomt vast wel de koning zijn. En die theorie komt ook in het echte leven van pas. Maarten van Rossem, die fel van leer trok tegen de Oranjes, vindt vooral de dwepers het ergst. Han van Bree was het daar niet mee eens, want kun je dat niet ook hebben in een republiek? En Astrid Kersseboom had absoluut niet het gevoel dat ze die blije Oranjeklanten faciliteert bij het NOS-journaal, maar dat het gewoon kritisch is en laat zien wat er op een feestelijke dag gebeurt. Het leverde een interessante discussie op, met tussendoor muziek van de Utrechtse singer-songwriter Eric Devries. Kijk hierboven de laatste editie terug, en wees welkom op 25 mei, dan zijn we er weer in de Kargadoor.

 

Ook interessant om te lezen

Netflixtips

Thank me later! Mijn Netflix-tips voor jou!!

Hier zijn ze weer, mijn selectie met Netflix-aanraders met ook een Pak je Podium randje. Stuk voor stuk bedoeld om jou inspiratie te geven hoe JIJ kunt shinen en wel op jouw manier! Komen ze! 1) Jennifer Lopez: Half time | Netflix Tijdens de voorbereidingen op De Impactversneller zat ik helemáál niet te struisvogelen zoals

Lees verder »

Zelf presenteren?
Deze tips wil je niet missen!

Meld je gratis en vrijblijvend aan. Je ontvangt wekelijks een inspirerende aflevering van Pak je Podium TV. Je kunt je hiervoor op elk gewenst moment weer afmelden.

Pak je podium draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches