Zo kantel je het gevoel van awkward naar amazing!

PJPTV 127 Happy High Status bij Maxima

“Oh wat voelt dit ongemakkelijk!!”

Ik ben aan het werk met een jonge vrouw op een hoge positie in een groot internationaal bedrijf. Zij moet twee dagen later een prominente awardshow presenteren en guess what: ze heeft dat nog nooit gedaan!! (Hier komt GEEN Pippi Langkous-quote! )

Gelukkig mag ik haar klaarstomen voor the big day. Het verschil met presenteren of spreken voor een groep, is dat het veel overdrevener VOELT dan in real life. Ik zeg bewust voelt, want gek genoeg zijn we vaak in het dagelijks leven enthousiaster dan als we op het podium staan (spreekwoordelijk, want het kan ook een meeting of een video zijn, waarin je dat gevoel kunt hebben).

Wat heb je dan nodig? Happy High Status!
Beeld je even in dat je je presentatie doet, verkleed als banaan. En dat je dan toch waardig, gracieus en positief overkomt. Dat is happy high status.

Nog niet overtuigd? Hmm… Bekijk dan maar even deze video hoe het moet… 

Ga ervoor en beuk door die schaamte heen. Daar zit het goud!! Succes!

Liefs Eva 

Ook interessant om te lezen

Pak je Podium TV 161: Zo simpel is super presenteren

Pak je Podium TV 161: Zo simpel is super presenteren!

“Tsja, je bent toch bang niet serieus genomen te worden.” Aan het woord is een deelnemer van een training voor het bedrijfsleven. Deze manager heeft een missie om zijn organisatie beter te maken, maar merkt dat het lastig is om te ontsnappen aan jargonwoorden. “Je neemt toch een rol aan, zoals je dénkt dat je

Lees verder »
Thumbnail pjptv 160 Janneke Jager over presenteren met humor

Pak je Podium TV 160: Zo krijg je meer humor in je presentatie

Je wilt: indruk maken, verandering teweegbrengen, mensen laten lachen, als expert gezien worden, groeien in je werk, meer klanten, begrijpelijk overkomen, een geweldige uitstraling hebben. Wat je doet in de praktijk: veel jargon gebruiken, niet lachen, geen oogcontact maken, pleasen (want misschien stoot je wel iemand voor het hoofd), deftig praten anders nemen ze je

Lees verder »

Zelf presenteren?
Deze tips wil je niet missen!

Meld je gratis en vrijblijvend aan. Je ontvangt wekelijks een inspirerende aflevering van Pak je Podium TV. Je kunt je hiervoor op elk gewenst moment weer afmelden.

Pak je podium draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches