Pak je Podium TV 134: Zo maak je van jezelf een kunstwerk!

Thumbnail PJPTV 134: Levend kunstwerk voor een dag

Beeld je even in dat je een suikerspin hebt gehaald bij de kermis.
Het gevoel van spinrag aan je handen.
Plakkerige vingers als je de suiker lang vast hebt.
De geur van warme suiker.

En stel je nu even voor dat je er IN zit! Yep, that’s right, IN een suikerspin!

Dat overkwam mij vorig weekend, toen ik model stond voor kunstenaar Martijntje Cornelia. Het resultaat zie je hier, gefilmd door Omroep West.

En 5 lessen die ik hieruit trok:

1) Claim je onderwerp! In de wereld van Martijntje is ALLES suikerspin. Ze trekt het thema helemaal door: een roze atelier, alles fluffy en bijna al haar communicatie gaat over suikerspin. Zo zorgt ze ervoor dat mensen bij suikerspin aan haar denken!

2) Heb een lange adem! Martijntje Cornelia werkt al tien (!) jaar met suikerspin als basis voor haar kunst. Vanaf de kunstacademie. Heb dus geduld! Nu gaat het echt lopen en exposeert ze in het museum. Blijf dus plakken aan je onderwerp als kleverige suiker! 

3) Blijf innoveren binnen je expertise. Eerst maakte Martijntje alleen werk met suikerspin, zeg maar de ‘fluffy’ kant van het materiaal. Daarna ging ze werken met de kristallen en ook oorbellen maken. Wat betekent dit voor jou? Binnen je expertise zijn ook weer allemaal niches te ontdekken. Bijvoorbeeld binnen presenteren: online video, dagvoorzitterschappen, storytelling. Kijk welke smaken jou passen. En hoe kun jij daarin vernieuwen?

4) Wees zichtbaar. Martijntje Cornelia post bijna elke dag over haar ‘candyfloss’ wereld. Nu is ze opgepikt door het museum. Ook legt ze zelf contacten in de kunstwereld. Haar zichtbaarheid werkt meteen als een geloofwaardige portfolio. Dat werkt ook voor jou, ook al ben je geen kunstenaar! Pak je Podium!

5) Doe gek! Hoe denk je dat het voelt om ingepakt te worden in suikerspin?? Van te voren denken mensen misschien dat je gek bent, maar juist iets totaal anders en opvallendst doen werkt als een trein! Hou je dus niet in!!

Ik kan niet wachten om jouw kunstwerk van jezelf te zien! Pak je Podium!

Liefs Eva

Ook interessant om te lezen

Zelf presenteren?
Deze tips wil je niet missen!

Meld je gratis en vrijblijvend aan. Je ontvangt wekelijks een inspirerende aflevering van Pak je Podium TV. Je kunt je hiervoor op elk gewenst moment weer afmelden.

Pak je podium draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches