Pak je Podium TV 133: De geschiedenis van jezelf klein maken…

Thumbnail PJPTV 133 De geschiedenis van jezelf klein maken

Als ik zeg “wat een leuke jurk heb je aan!” Zeg jij dan…
Oh dat oude ding?” of “Dank je!” Punt. 

Dit is een natuurlijk een cliché als het gaat om jezelf klein maken. Dat je het bijvoorbeeld lastig vindt om een compliment in ontvangst te nemen. (Is ook awkward!) 

Maar wist je dat dat klein maken een pose is die we ons al HEEL lang geleden hebben aangemeten? Bescheidenheid als overlevingsstrategie. 

Dat zie je ook hier:

De tegenovergestelde techniek is jezelf heel groot maken en net doen of je one of the guys bent. “Ik ben niet zo’n meisje meisje”. Daar heb ik ook een tijd last van gehad. 

Deze technieken zijn totaal begrijpelijk, maar guess what? Ze dienen ons niet meer! We mogen ons bewust worden van oude patronen en ze los laten. Ook in ons oordeel naar anderen toe.

Ons podium pakken MAG nu gewoon. Het is soms even wennen voor jezelf of voor je omgeving, maar stap uit de onzichtbare kaders die er niet meer zijn. Als we het goede voorbeeld geven, slijt het hopelijk langzaam!

Doe je mee? Pak je Podium! 

Ook interessant om te lezen

Pak je Podium TV 161: Zo simpel is super presenteren

Pak je Podium TV 161: Zo simpel is super presenteren!

“Tsja, je bent toch bang niet serieus genomen te worden.” Aan het woord is een deelnemer van een training voor het bedrijfsleven. Deze manager heeft een missie om zijn organisatie beter te maken, maar merkt dat het lastig is om te ontsnappen aan jargonwoorden. “Je neemt toch een rol aan, zoals je dénkt dat je

Lees verder »
Thumbnail pjptv 160 Janneke Jager over presenteren met humor

Pak je Podium TV 160: Zo krijg je meer humor in je presentatie

Je wilt: indruk maken, verandering teweegbrengen, mensen laten lachen, als expert gezien worden, groeien in je werk, meer klanten, begrijpelijk overkomen, een geweldige uitstraling hebben. Wat je doet in de praktijk: veel jargon gebruiken, niet lachen, geen oogcontact maken, pleasen (want misschien stoot je wel iemand voor het hoofd), deftig praten anders nemen ze je

Lees verder »

Zelf presenteren?
Deze tips wil je niet missen!

Meld je gratis en vrijblijvend aan. Je ontvangt wekelijks een inspirerende aflevering van Pak je Podium TV. Je kunt je hiervoor op elk gewenst moment weer afmelden.

Pak je podium draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches