Pak je Podium TV 132: Zo kill je perfectionisme!

PJPTV 132 Het hoeft niet perfect

“Mijn haar zit niet goed!”
“Ik weet er niks van!”
“Ik doe maar wat!”*

Heel vaak als we ons podium moeten pakken, blijft de plaat hangen bij onszelf. We vinden dat we aan een bepaalde lat moeten voldoen, voordat we onze nek kunnen uitsteken. 

Zie dit voorbeeld:

Dus wat is de oplossing? Draai het altijd om! Richt de focus niet op jezelf, maar wat jij kunt betekenen voor een ander!
Probeer dit elk moment van twijfel weer naar voren te roepen. Hoe kan dit van grotere waarde zijn voor een ander? En go for it!!

Pak je Podium! Laat je me weten of je dit herkent? 

XE

*Jij als trouwe lezer weet: het is niet: “ik doe maar wat!”, maar “IK doe tenminste iets!” 😉 

Ook interessant om te lezen

Pak je Podium TV 161: Zo simpel is super presenteren

Pak je Podium TV 161: Zo simpel is super presenteren!

“Tsja, je bent toch bang niet serieus genomen te worden.” Aan het woord is een deelnemer van een training voor het bedrijfsleven. Deze manager heeft een missie om zijn organisatie beter te maken, maar merkt dat het lastig is om te ontsnappen aan jargonwoorden. “Je neemt toch een rol aan, zoals je dénkt dat je

Lees verder »
Thumbnail pjptv 160 Janneke Jager over presenteren met humor

Pak je Podium TV 160: Zo krijg je meer humor in je presentatie

Je wilt: indruk maken, verandering teweegbrengen, mensen laten lachen, als expert gezien worden, groeien in je werk, meer klanten, begrijpelijk overkomen, een geweldige uitstraling hebben. Wat je doet in de praktijk: veel jargon gebruiken, niet lachen, geen oogcontact maken, pleasen (want misschien stoot je wel iemand voor het hoofd), deftig praten anders nemen ze je

Lees verder »

Zelf presenteren?
Deze tips wil je niet missen!

Meld je gratis en vrijblijvend aan. Je ontvangt wekelijks een inspirerende aflevering van Pak je Podium TV. Je kunt je hiervoor op elk gewenst moment weer afmelden.

Pak je podium draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches