Pak je Podium TV 131: Kan jij terug naar hoe het was?

PJPTV 131 Nicolaas Duin

Zomer 2011. Ik begin mijn werkdag. Er wordt al druk gebeld, overlegd, overal staan schermen aan en zoals meestal staan er ook twee mensen een bal over te gooien. Welkom op de nieuwsredactie!

Ik ben in een bijzonder goed humeur, want ik heb mijn nieuwe schoenen aan. Gele met een open teentje en een sleehak. Ik kan de wereld aan!

“Wat heb jij nou weer voor gekke Tweety-schoenen aan?!” 

Het is mijn collega. Ik draai me om en zie een tafel vol mensen gekleed in donkerblauwe hoodies. Stel je voor, een beetje kleur! Een beetje anders dan anders!

Gelukkig bijt ik van me af met een glimlach: “Ah, de grijze massa roert zich!” 

Maar toch is er een zaadje geplant… soms sta ik voor mijn kledingkast ‘s ochtends en denk ik “zal ik dit wel aandoen? Anders krijg ik zoveel commentaar, laat maar!”

En dit gaat alleen maar over kleding. Maar er zijn zoveel momenten dat je je ‘anders’ kan voelen dan de rest. 

Maar hé: iedereen IS ook anders! En het is onderdeel van mijn missie dat mensen zich meer durven laten zien zoals ze zijn, zonder bang te zijn voor de reacties van anderen.

Zeker in organisaties moeten mensen zich vrij en vertrouwd voelen. Alleen zo durven ze nieuwe ‘gekke’ ideeën aan te dragen, die misschien het nieuwe ei van Columbus zijn. Maar als je je schaamt en denkt dat je uitgelachen wordt, dan laat je dat wel uit je hoofd!

En ook als ondernemer moet je je nek uitsteken. Ga jij ineens filmpjes maken? Denken je vage kennissen ineens dat je een spirituele gekkie bent geworden?

Daarom ben ik apetrots dat ik ook dit jaar het te gekke werkfestival ‘Chaos in de Orde’ mag presenteren. Dit waanzinnige, one of a kind event, heeft als missie creativiteit en innovatie in organisaties op te wekken. I love it!

Een van de sprekers is muzikant/spreker Nicolaas Duin. Toevallig was hij ook te gast op mijn verjaardagsevent! Zie hieronder hoe hij mij tot tranen toe roert!

12 november is de derde editie van Chaos in de Orde. Ik heb er geen belang bij, maar geloof er wel heilig in, dus deel heel graag de link met je: www.chaosindeorde.nl

Zie ik je daar?? Neem je collega’s mee!

Liefs Eva

PS: Chaos in de Orde heeft ook een leuke GRATIS 5-daagse training om gelijk te beginnen met meer creativiteit op de werkvloer! Iets voor jou (en vooral die collega’s van je!)? Check it out! www.chaosindeorde.nl/creative-changemakers-crashcourse/

Zelf presenteren? Deze tips wil je niet missen!

Ook ontvang je wekelijks mijn inspiratietips, je kunt je hiervoor op elk gewenst moment afmelden.

Pak je podium draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches