Pak je Podium TV 130: Waarom vrouwen elkaar helaas NIET altijd helpen…

PJPTV 130 Waarom vrouwen elkaar helaas NIET altijd helpen

Het is 2008. Ik zit aan de lunchtafel met mijn collega presentator bij RTV Utrecht. We zijn allebei helemaal opgemaakt en klaar om zo de studio in te gaan om samen het nieuws te presenteren. Haar blonde haren zitten prachtig in de krul. Ze is een gelauwerde presentatrice met rijke ervaring op de landelijke tv, ik kom net kijken bij de regionale omroep. 

Als jonge presentator voel ik me vaak alleen. Ik heb een heel duidelijke droom om beter te worden in mijn vak en grotere podia te bereiken, maar weinig mensen om dat verlangen mee te delen. Mensen snappen het niet, vinden het zelf doodeng of arrogant. En aan wie kun je advies vragen?

Gelukkig is zij zo iemand. Want mijn collega die tien jaar ouder is dan ik, staat me bij met raad en daad. Ook al kan ze me als ‘concullega’ zien, ze deelt toch haar ervaring, hilarische bloopers van achter de schermen en onbegrijpelijke politieke spelletjes die bij elke omroep spelen en die je zo de das om kunnen doen. (Denk Renze en Fidan die rucksichtlos van het programma De Vooravond zijn gehaald!!) 

Fastforward naar een paar jaar later.

Ik kom voor het eerst terug op de redactie na mijn zwangerschapsverlof. Er blijkt een nieuwe, 10 jaar jongere presentatrice te zijn aangenomen, om ook ‘mijn’ programma te presenteren. Mijn eerste gevoel vanbinnen? Heel eerlijk: HELP, ik word ingeruild! Ik voel een steek van jaloezie.

Dan denk aan mijn eigen mentor en ik spreek mezelf streng toe. Ik tik meteen een mailtje om haar welkom te heten. “Als je vragen hebt, aarzel niet, ik help je graag.” Ik hoor de ‘pling’ van haar inbox en ze lacht naar me. Ik lach terug. Blij dat ik mijn boer-met-kiespijn snel de nek heb omgedraaid!

Bij de koffieautomaat vertelt ze dat ze nogal zenuwachtig was om me te ontmoeten. Ik schaam me voor mijn jaloezie, maar ben blij dat ik haar kan helpen. Ik weet tenslotte als geen ander hoe fijn dat is…

Dat vrouwen elkaar niet altijd steunen, is iets wat in een systeem zit, waar we niet altijd wat aan kunnen doen. Bekijk het volgende fragment over een godin met een groot imagoprobleem en wier schuld dat is (spoiler: een vrouw!)

Wees dankbaar voor je mentoren en wees er zelf ook een. Deel je kennis en wijsheid voor de volgende generatie. Pak dus ook je podium!!

Liefs Eva

Ook interessant om te lezen

Netflixtips

Thank me later! Mijn Netflix-tips voor jou!!

Hier zijn ze weer, mijn selectie met Netflix-aanraders met ook een Pak je Podium randje. Stuk voor stuk bedoeld om jou inspiratie te geven hoe JIJ kunt shinen en wel op jouw manier! Komen ze! 1) Jennifer Lopez: Half time | Netflix Tijdens de voorbereidingen op De Impactversneller zat ik helemáál niet te struisvogelen zoals

Lees verder »

Zelf presenteren?
Deze tips wil je niet missen!

Meld je gratis en vrijblijvend aan. Je ontvangt wekelijks een inspirerende aflevering van Pak je Podium TV. Je kunt je hiervoor op elk gewenst moment weer afmelden.

Pak je podium draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches