Wat kun je leren van Buurman en Buurman? Ajeto!

Tips buurman en buurman

In het ondernemerschap gaat echt niet alles van een leien dakje. Dingen gaan mis! Maar troost je, want: het kan altijd erger! Oftewel: wat kun je leren van Buurman en Buurman?

Mijn zoontje van bijna 6 is fan van Buurman en Buurman. Ik kijk dus op youtube heel wat filmpjes over Pat en Mat, zoals ze eigenlijk heten. Maar ik dacht ineens bij mezelf, wat kunnen we van ze leren? Hieronder mijn tips van Buurman en Buurman.

Of bekijk de tips in deze video, met de klussers themselves! 😉

1) Buurman en Buurman zijn super oplossingsgericht. Fouten bestaan niet voor hen. En uitdaging zien zij als uitnodiging om meteen door te gaan. Daardoor komen op hele creatieve ideeën. Ze kijken wat er voor handen is en zoeken meteen naar mogelijke nieuwe combinaties.

2) Dat maakt ze dus heel innovatief. Innovatie ontstaat wanneer je twee bestaande elementen hebt en daar iets nieuws van maakt. Dus heb je last van stof bij het boren? Dan kun je prima een duikbril opzetten. Tadaa! Een nieuwe uitvinding! 😉

3) Daarnaast zijn Buurman en Buurman ook nog eens extreem positief. Ze gaan nooit bij de pakken neerzitten. Ja er gaan dingen mis: een lekkage, de dakpannen vallen van het dak… Maar ze zien het niet als een onoverkomelijk probleem. Ze zoeken net zo lang verder tot ze een oplossing hebben waar ze tevreden over zijn.

4) Buurman en Buurman zeggen nooit “Ja maar…”. Ze twijfelen nooit van “zal ik dat nou wel doen??” Nee, ze gaan meteen in de actiestand! Ook in het ondernemerschap gaan er dingen mis. Voor je het weet stuur je een mail naar de verkeerde lijst of blijkt je uitgedachte plannetje totaal niet te werken. Je kunt niet 100% controle hebben.

5) Misschien wel het allerbelangrijkste: ze zijn trots op zichzelf! Ze gaan achteraf zitten sikkepitten van “had ik maar zus of had ik maar zo” of “Misschien had het nét iets beter gekund…” Als wij gewoon pak ‘m beet 5% van hun trots en zelfliefde zouden hebben, zou de wereld misschien een stukje mooier zijn!

6) Dus mijn tip: Kijk een aflevering van Buurman en Buurman en relativeer! Wees trots op dat wat je neerzet en accepteer de fouten die onderweg komen. Zie het als onderdeel van het proces. Het hoort erbij! Dus hoe kun jij innovatief, oplossingsgericht en positief blijven? Ik zeg Voor elkaar Buurman! (Of Buurvrouw!) AJETO!

Bekijk hier de tips op een rij en leuk als je je abonneert op mijn youtube-kanaal!

Zelf presenteren? Deze tips wil je niet missen!

Ook ontvang je wekelijks mijn inspiratietips, je kunt je hiervoor op elk gewenst moment afmelden.

Pak je podium draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches