Vaak ligt er een taboe op verkopen, en zijn we bang om (daar komt-ie:) ‘verkoperig’ over te komen. Het omgekeerde heb ik nou nooit last van. Dat ik te ‘koperig’ overkom in de schoenenwinkel. 😉

Toen ik vier jaar geleden besloot om ‘iets’ met presenteren te doen, voelde ik een enorme aantrekkingskracht om video’s te maken. Ik had er plezier in mijn kennis te delen en ik ontmoette heel veel andere vrouwelijke ondernemers die wel een verhaal hadden, maar dat eigenlijk niet vertelden.

Omdat ze het niet durfden.
Niet wisten waar ze moesten beginnen.
Omdat ze dachten dat het niks voorstelde.
Omdat hun verhaal zó heftig was dat ze anderen er niet mee lastig wilden vallen.

Dat was mijn drijfveer: anderen daarmee helpen.

Maar. (Grote MAAR.) Het is leuk dat ik dat wilde, maar anderen wisten nog helemaal niet wat ik in de aanbieding had. Hell, ik moest het zelf nog uitvogelen!

Ik kwam erachter dat ik als podiumdier, de ultieme ‘Pak je Podium’-stap niet durfde te maken: op potentiële klanten afstappen (in het echt, aan te telefoon of online) en mijn product aanbieden. En als iemand twijfels had, het niet persoonlijk op te vatten, maar rustig in contact blijven en kijken of je toch iets voor de ander kunt betekenen. Oftewel: Verkopen.

In deze aflevering van Pak je Podium TV sta ik voor de verandering in mijn eigen keuken en heb ik een vraag voor jou die het héle proces van verkopen voor jou kan omturnen. Ik ben benieuwd wat jouw antwoord is op deze vraag. (En wat vind je trouwens van mijn grote trots, mijn keukenblad? 😉 )

Zou je willen onderzoeken wat JOUW verhaal is, en hoe je dat zakelijk kunt inzetten? En daarmee ook op een prettige manier jouw product verkopen? Ik help je er graag bij. Ik heb een uniek JAARPROGRAMMA, waarbij we samen gaan werken aan dat verhaal, een videoserie met je gaan opnemen, een talk maken en leren hoe je consequent content maakt en zo een personal brand wordt. Alles om next level te gaan met je bedrijf met de bijbehorende klanten. Iets voor jou? Kijk dan hier.

Zelf presenteren? Deze tips wil je niet missen!

Ook ontvang je wekelijks mijn inspiratietips, je kunt je hiervoor op elk gewenst moment afmelden.

Pin It on Pinterest

Shares