Pak je Podium TV 228: Dit is de overtreffende trap van je podium pakken

Pak je Podium TV 228: Dit is de overtreffende trap van je podium pakken

Pak je Podium TV 228 De overtreffende trap van je podium pakken-2

Als dochter van een ambtenaar voor de gemeente Rotterdam en een lerares Duits, was het nooit in me opgekomen dat ik later ondernemer zou worden! Van jongs af aan was ik bezig met media: ik kletste cassettebandjes vol, met denkbeeldige interviews. Ik was dan de interviewer en de gast. Podcasten avant la lettre. 😉

Maar nu komt het: zelfs toen ik ondernemer werd, was ik nog steeds helemaal geen ondernemer. Ik was vooral druk bezig met presentatortje spelen. En eerlijk is eerlijk: dat talent legde me geen windeieren. Binnen no time was ik in online ondernemersland een ‘new kid on the block’. Mijn zichtbaarheid en online content stroomden uit me, alsof ik ervoor geboren was. Ik was gewoon de presentator van mijn eigen kanaal!

Maar er was iets van vitaal belang dat ontbrak aan mijn ondernemerskills. Iets wat nooit hoefde, omdat ik eerst in loondienst was en daarna gewoon de telefoon rinkelde of de mail bliepte. Hier liep ik met een grote bocht omheen: ik durfde niet te VERKOPEN!

Ken je dat, dat je zo’n grote verantwoordelijkheid voelt voor je klant en product? Ik vond het zwaar om te dragen. In het begin van mijn carrière als presentatietrainer vond ik verkopen zo spannend, dat ik zelfs eens iemand doorstuurde naar een andere presentatietrainer! 😉

Het mooie was dat mijn potentiële klant me uitlachte: ‘Stuur je mij nu serieus naar je concurrent?’ En ze liet zich niet wegsturen. Ze gaf mij het vertrouwen en werd een van mijn eerste klanten.

Het was een ervaring die me meer zelfvertrouwen gaf en het werd steeds natuurlijker om mijn programma’s te kunnen verkopen, op een manier die dicht bij mezelf bleef. Ik werkte vanuit geloof in mijn eigen aanbod, bewezen resultaten en vanuit nieuwsgierigheid voor de ander.

Jezelf en jouw aanbod verkopen is een onderdeel van onbevangen je podium pakken. Hoe steviger jij staat in je verhaal, expertise, jouw originele positionering en het aanbod dat je hebt, hoe makkelijker het gaat. Dat wil je putten uit innerlijke zelfverzekerdheid. Jouw persoonlijk leiderschap pakken. Ongeacht ja’s en nee’s, likes en comments. Jij pakt je podium. Waar sta jij voor? Kun je dat duidelijk overbrengen?

En dan heb ik het niet over scripts en alleen maar je pitch zenden, maar met flair en overtuiging en helemaal in verbinding met de ander je verhaal doen en inspelen op wat zich aandient.

Ja, in Presenteer als een Pro werk je aan jouw eigen lezing, training en presentatieskills. Maar het gaat zoveel verder dan dat.

In Presenteer als een Pro werk ik met (potentiële) sprekers, presentatoren, experts, trainers, ondernemers en professional, die steviger willen staan met hun eigen visie en product. Die zichtbaarder willen zijn en een groter innerlijk vertrouwen willen voelen, zodat ze klaar zijn voor een groter publiek en meer autoriteit kunnen dragen.

Ben jij daar klaar voor? Plan dan direct een afspraak in, want we starten bijna! Let’s go! 😉

Hier leg ik meer over het programma uit:

En kijk mee achter de schermen:

Dit zeggen een aantal deelnemers van de afgelopen ronde:

Testimonial Yvonne - Presenteer als een Pro
Testimonial Miriam - Presenteer als een Pro
Testimonial Gitty - Presenteer als een Pro

Liefs Eva

PS Wist je dat je bij deelname aan Presenteer als een Pro ook een ticket cadeau krijgt voor de IMPACTVERSNELLER? We zijn bijna uitverkocht!! 

Ook interessant om te lezen

Zelf presenteren?
Deze tips wil je niet missen!

Meld je gratis en vrijblijvend aan. Je ontvangt wekelijks een inspirerende aflevering van Pak je Podium TV. Je kunt je hiervoor op elk gewenst moment weer afmelden.

Pak je podium draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders