Pak je Podium TV 214: Zo voorkom je zelfsabotage

Pak je Podium TV 214 Zo voorkom je zelfsabotage

Ah nee, hoe krijg ik dat nou weer voor elkaar!? Je reinste zelfsabotage. En dat in de week van…de Grote Zelfsabotage Show! Aargh!

Achter de schermen tijdens de voorbereidingen op De Grote Zelfsabotage-show kwam ik enorm in de knel met mijn tijd. Hoe dat kwam? Ik had nog een dagvoorzitterschap in mijn agenda staan, die ik eigenlijk een beetje verdrongen had/vergeten was. Typisch gevalletje van Zelfsabotage?

Je weet misschien dat ik na meer dan 20 jaar gestopt was met het presenteren van events. Afgelopen oktober was mijn laatste klus en zwaaide ik met een bos bloemen deze tak van sport uit, om me te richten op het sprekerschap, trainingen en trajecten van mijn eigen bedrijf Pak je Podium.

Maar deze was er toch nog een beetje ingeslopen. Zulke leuke klanten, een opdrachtgever waar ik al eerder met plezier was geweest. Ik had toch weer ja gezegd. Maar nu voelde ik een steen op mijn maag. Het voelde niet meer goed. Kon ik er nog onderuit?

Bekijk hieronder een fragment uit de Grote Zelfsabotage Show, waarin ik uitleg wat er gebeurde…

Zelfsabotage is een bizar iets. Soms is het echt onbewust en soms weet je dat bepaald gedrag niet helpend is en kun je er toch niet mee stoppen!

Mijn 3 lessen van de afgelopen jaren, waarin ik langzaam vrede heb gesloten met mijn eigen zelfsabotagegedrag:

  • Jezelf saboteren is een ding, maar jezelf daar ook nog eens heel SCHULDIG over voelen, maakt het alleen maar erger. Dan kom je nog meer in een kramp! Ik geef me eraan over en dan gaat zo’n struisvogelfase ook veel sneller voorbij, dan als ik blijf balen en mezelf voor mijn kop blijf slaan.
  • Van mijn kattencollages leerde ik hoe vrij je je kunt voelen als er niks vanaf hangt. Als het niet draait om geld of waardering, maar puur doen wat je leuk vindt. Als je die energie meeneemt, naar iets wat je stiekem heel spannend vindt of waar je heel goed wil presteren, haal je de druk er af en ga je minder uitstellen. Stel jezelf de vraag: wat zou ik doen als er HELEMAAL NIETS vanaf hangt
  • Wees je bewust van de invloed van je omgeving. Als mensen om jou heen iets negatiefs vinden, zuigt dat vaak jouw eigen positiviteit weg. Let goed op wat er gebeurt! Wees scherp op wat van de ander is en waar JIJ je goed bij voelt. Ga terug naar het allereerste moment toen jij nog enthousiast was. Dat is je graadmeter!

Had jij je niet ingeschreven voor De Grote Zelfsabotage Show, maar wil je die toch graag terugzien? Stuur dan een mail naar info@evabrouwer.tv, dan stuur ik je alsnog de link. Gewoon omdat ik ZO trots ben op mijn show, het zonde vind als hij ligt in te stoffen op zolder en omdat ik weet dat ik jou er ook blij mee kan maken.

Hoe dan ook, weet dat je niet de enige bent, die soms eindeloos uitstelt of de kantjes er vanaf loopt: welcome to the real world! Neemt niet weg dat jij nog steeds die unieke expert bent met een onderscheidend verhaal dat niemand anders heeft.

YOU ROCK! Pak je Podium!

Liefs Eva 

Ook interessant om te lezen

Pak je Podium TV 216 Van shame naar shine

Pak je Podium TV 216: Zo ging ik van shame naar shine

Soms heb je een liefdevolle push nodig. Bestaat die contradictie eigenlijk wel? Wanneer is het goed om te pushen en wanneer mag je lekker in je eigen cocon blijven? Jij krijgt nu een uniek kijkje achter de schermen, hoe ik mezelf uit mijn comfortzone kreeg en hoe dat voor jou kan werken. We zijn net

Lees verder »

Zelf presenteren?
Deze tips wil je niet missen!

Meld je gratis en vrijblijvend aan. Je ontvangt wekelijks een inspirerende aflevering van Pak je Podium TV. Je kunt je hiervoor op elk gewenst moment weer afmelden.

Pak je podium draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders