Pak je Podium TV 215: Het verhaal achter deze bizarre AI-foto’s

PJPTV 215 - Het verhaal achter deze bizarre AI-foto's

Ben je weleens je zonnebril kwijt geweest?
En dat-ie dan op je hoofd blijkt te zitten?

Zo is het ook vaak bij jouw eigen expertise: je grootste goud ligt vlak voor je neus, maar schat je zelf nauwelijks op waarde.

Een beetje als: ‘Leuke trui, nieuw?’
‘Oh dit ouwe ding?’

Mijn blinde vlek was jarenlang mijn achtergrond als historicus. En als ik zeg jarenlang, dan bedoel ik ook echt sinds ik de deuren van de universiteit achter me dicht trok.

Ik had genoten van mijn studie geschiedenis. Was afgestudeerd op echt een joy-onderwerp: modeontwerpster Elsa Schiaparelli.

Maar daarna ging ik aan de slag in de PR, gevolgd door journalistiek en ondernemerschap.

‘Waarom heb je geschiedenis gestudeerd? Wilde je het onderwijs in?’ werd me vaak gevraagd.

‘Journalistiek is de geschiedenis van de dag!’ antwoordde ik vrolijk. Ja, je leerde fatsoenlijk schrijven en verbanden leggen, maar verder zag ik er niet echt de waarde van in.

Pas een paar jaar geleden voelde ik me ineens mateloos aangetrokken tot de Romeinse oudheid (voor de meme-fans: een gevalletje van ‘how often do you think of the roman empire?).

Ik plande op een vakantie in Griekenland met een lokale fotograaf een fotoshoot in een 2000 jaar oude arena. Waarom? Geen idee, ik vond het gewoon mooi.

Maar het leek wel of de foto’s van mezelf in die arena iets triggerden van binnen: ik kon veel meer doen met die geschiedenis. Ik ben per slot van rekening een historyteller pur sang! Werkelijk elk goed verhaal komt uit je persoonlijke geschiedenis.

Welke stappen kun JIJ zetten om jouw geschiedenis meer naar boven te halen? Dat zometeen, bekijk eerst hoe ik mezelf opnieuw heb uitgedaagd. Samen met AI-artist Mathieu van den Berk laat ik weer een nieuwe versie van die historyteller aan de buitenwereld zien:

Vragen voor jou:

  • Wat kun jij highlighten uit jouw geschiedenis? Had je ooit een bijzondere vooropleiding of baan die ogenschijnlijk niets te maken heeft met wat je nu doet? Hier kun je juist uit putten, want het geeft een uniek perspectief aan jouw expertise!
  • Denk na over je ‘personal brand’. Het gevaar is dat dat bestaat uit een paar losse mooie foto’s van jou, die niet echt recht doen aan jou in het echte leven. Ik gebruik liever de term ‘personality driven impact’: jij wil meer opvallen in jouw markt en mag daarvoor jouw expertise meer laten zien, jouw unieke persoonlijkheid en jouw visie hoe het ook anders kan.
  • Hoe kun je iets dat abstract lijkt, toch in beeld brengen? Letterlijk met foto’s, maar ook ‘beeldend’ met de juiste verhalen en content?Dat is echt je podium pakken: niet wachten tot de telefoon rinkelt tot iemand jou uitnodigt om ergens te komen spreken. Nee, nu al duurzaam bouwen aan jouw toegevoegde waarde als expert door jezelf op de kaart te zetten op alle podia die er zijn: een gesprek, online, in audio, tekst of vanaf de stage.

Onthoud: je podium pakken is NIET alleen voor de bühne! Je moet je verhaal ademen.

Achter de schermen bouw ik aan een nieuw programma waarin jouw presentatie niet alleen op het podium tot zijn recht komt, maar ook daarbuiten.

Nu al benieuwd? Boek jouw kennismakingsgesprek in via www.evabrouwer.tv/gesprek en dan kun je op de wachtlijst komen.

Ik kijk er naar uit!

Liefs Eva

Ook interessant om te lezen

Pak je Podium TV 216 Van shame naar shine

Pak je Podium TV 216: Zo ging ik van shame naar shine

Soms heb je een liefdevolle push nodig. Bestaat die contradictie eigenlijk wel? Wanneer is het goed om te pushen en wanneer mag je lekker in je eigen cocon blijven? Jij krijgt nu een uniek kijkje achter de schermen, hoe ik mezelf uit mijn comfortzone kreeg en hoe dat voor jou kan werken. We zijn net

Lees verder »
Pak je Podium TV 214 Zo voorkom je zelfsabotage

Pak je Podium TV 214: Zo voorkom je zelfsabotage

Ah nee, hoe krijg ik dat nou weer voor elkaar!? Je reinste zelfsabotage. En dat in de week van…de Grote Zelfsabotage Show! Aargh! Achter de schermen tijdens de voorbereidingen op De Grote Zelfsabotage-show kwam ik enorm in de knel met mijn tijd. Hoe dat kwam? Ik had nog een dagvoorzitterschap in mijn agenda staan, die

Lees verder »

Zelf presenteren?
Deze tips wil je niet missen!

Meld je gratis en vrijblijvend aan. Je ontvangt wekelijks een inspirerende aflevering van Pak je Podium TV. Je kunt je hiervoor op elk gewenst moment weer afmelden.

Pak je podium draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders