Pak je Podium TV 204: Zo hangen ze aan jouw lippen!

PJPTV 204 Zo hangen ze aan jouw lippen!

Als ik een bepaalde vraag stel in een training krijg ik de meest briljante verhalen. Maar het mooiste is niet eens de inhoud, maar HOE mensen het vertellen. De hele groep ziet het voor zich en degene die vertelt straalt helemaal. 

Welke vraag ik dan stel? Ik heb het over: ‘wat is een mooie vakantie herinnering?’

Je ziet vervolgens de ogen glimmen en staren in de verte alsof ze direct terug transporteren naar blauwe stranden en witte zee. Oh nee, andersom. 

Dan beginnen ze in geuren en kleuren te vertellen. Letterlijk: zintuiglijk! 

Dit effect treedt op bij de meest verstokte verlegen non-verteller! 

Je kunt het natuurlijk ook hebben bij een dramatische vakantie-ervaring zoals ik hier deel in deze korte video:

Mensen kunnen dus wel aanstekelijk vertellen. Maar vaak gaat het mis als we teveel in ons hoofd zitten, bang zijn voor reacties van anderen en of het wel goed genoeg is wat we vertellen. Door te vragen naar deze bestaande herinnering, gaan we terug naar een moment met een herkenbare emotie en voelen we ons minder beoordeeld, dan als het om een werkgerelateerde onderwerp zou gaan. Want nu hangt er niks vanaf, toch?

Neem die energie mee als je deze week ergens je verhaal moet doen. Er hangt niks vanaf. Je bent goed zoals je bent. En deel in je pure enthousiasme alsof je een vakantieverhaal vertelt.

Deze video is opgenomen vorig jaar tijdens het Cialdini-seminar van DENK-producties, waar ik eind november weer mag spreken, tussen alle ‘meesterbeïnvloeders’ van Nederland. Hoe vind je die? 

Ik behandel de Cialdini-principes ‘Autoriteit en Sympathie’. Wil je erbij zijn? Er zijn nog tickets! Klik dan op deze link

Laat je het weten als je erbij bent? Leuk!

Liefs Eva

PS: In het nieuwe jaar start ik de LAATSTE ronde van mijn traject voor presenteren en positioneren ‘Presenteer als een Pro’.
Het is de laatste keer in deze huidige vorm, met exclusieve 1-op-1 sparring met mij, imagocoaching, visagie, foto- en video-opnames. Hierna is dat alleen voorbehouden aan mijn exclusives. 

De groep voor januari stroomt ook alweer vol. Ben jij toe aan een goed verhaal over jezelf, dat kristalhelder klip en klaar over het voetlicht brengen? Met sympathie en expertstatus?

Boek een afspraak via www.evabrouwer.tv/gesprek of kijk op www.evabrouwer.tv/presenteer-als-een-pro.
Aan jou de keus. 

Ik spreek jou graag!

Ook interessant om te lezen

PJPTV 206 Hoe begin je

Pak je Podium TV 206: De ultieme stap om te beginnen

“Mothers lock your daughters, daughters lock your mothers, geef hem een groot applaus!” Lekkere aankondiging van de populaire podcastmaker en motivational speaker Thijs Lindhout. We zitten samen in een panel bij het event ‘Over Spreken gesproken’, waar we live on stage geïnterviewd worden. Thijs Lindhout heeft op eigen kracht het hele Beatrixtheater uitverkocht met zijn

Lees verder »

Pak je Podium TV 205: Zo begon ik als 7-jarige op het podium

Utrecht 2002. Vol trots gris ik het studentenkrantje uit de bak bij de universiteit. Om mij heen lopen tientallen studenten met hun rugzak over een schouder. Naast me staat mijn beste vriend en mede-geschiedenisstudent Jop. Ik blader snel naar de pagina. ‘Waar staat het nou…??’ ‘Wat zoek je?’ ‘Het interview dat ik heb gegeven voor

Lees verder »
203 - alle wegen leiden naar rome

Pak je Podium TV 203: Alle wegen leiden naar Rome.. en dit!

Het begint een paar jaar geleden op het bloedhete eiland Rhodos. Ik besluit voor de lol een fotoshoot te plannen met een lokale fotograaf in een oude Romeinse arena. Nog geen flauw idee wat ik daarmee wil, behalve ‘leuk voor Insta’. Een zaadje is gepland… In een visualisatie zie ik steeds klassieke tempels op mijn

Lees verder »

Zelf presenteren?
Deze tips wil je niet missen!

Meld je gratis en vrijblijvend aan. Je ontvangt wekelijks een inspirerende aflevering van Pak je Podium TV. Je kunt je hiervoor op elk gewenst moment weer afmelden.

Download gratis de minitraining 'Pak de R.E.G.I.E'

Meld je gratis en vrijblijvend aan. Je ontvangt ook wekelijks een inspirerende aflevering van Pak je Podium TV. Je kunt je hiervoor op elk gewenst moment weer afmelden.

Pak je podium draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders