Pak je Podium TV 205: Zo begon ik als 7-jarige op het podium

Utrecht 2002. Vol trots gris ik het studentenkrantje uit de bak bij de universiteit. Om mij heen lopen tientallen studenten met hun rugzak over een schouder. Naast me staat mijn beste vriend en mede-geschiedenisstudent Jop. Ik blader snel naar de pagina.

‘Waar staat het nou…??’
‘Wat zoek je?’
‘Het interview dat ik heb gegeven voor de presentatiewedstrijd waar ik aan meedoe! Volgende week is de finale in Tivoli! He, waar staat het nou? Oh hier. …Huh?!?!?
‘Haha! “Ik hou gewoon van aandacht!” Nou lekkere kop, Brouwer!’, proest Jop uit van het lachen.

Het staat er echt: ‘Ik hou gewoon van aandacht’. Heb ik dat gezegd? En heb ik dat ZO gezegd? Mijn kinderlijk enthousiasme zakt me in de schoenen. Een aandachtstrekker. Zo word ik gezien. Ik voel dat ik me hoor te schamen. Dat ik oprecht heel blij wordt van iets dat niet ‘hoort’.

Ook mijn huisgenoten van de Javastraat in de Utrechtse wijk Lombok vinden het interview hilarisch.

Uiteindelijk win ik de studentencompetitie als 21-jarige, maar het is ook een moment waardoor ik me iets meer ga aanpassen. Iets minder uitbundig. Iets meer aantrekken van de mening van anderen.

Heb jij ook zo’n moment?

Veel van mijn klanten hebben het al op jonge leeftijd meegemaakt, dat hun podiumvuurtje is gedoofd. En diep van binnen flakkert het nog, maar je weet niet precies hoe je het weer in vuur en vlam zet.

In onderstaande korte video deel ik wat ik meemaakte als 7-jarige:

Ga bij jezelf te rade:

  • Heb jij een podiumverlangen?
  • Gaat dat over een fysiek podium of uit het zich op een andere manier? Wil je meer delen op socials? Een boek schrijven? Een podcast? Wat is jouw ideale podium?
  • Heb je dat verlangen altijd gehad?
  • Is het ooit ondergesneeuwd?
  • Wat doet bovenstaande verhaal met jou?

Het is NOOIT te laat om je podium te pakken!

Liefs Eva

PS 1: Hulp nodig bij het aanwakkeren van de vlam? Of is die vlam er wel, maar weet je gewoon niet wat je verhaal is of waar je moet beginnen? Hoog tijd voor mijn programma Presenteer als een Pro.

Alleen in deze ronde zit nog 1-op-1 coaching van mij binnen het groepsproces. Daarna is dat alleen voor mijn exclusives. Dus blijf je twijfelen of gaan we dit samen aan? Aan jou de keus!

Kijk hier voor meer informatie en boek jouw kennismakingsgesprek in: www.evabrouwer.tv/presenteer-als-een-pro

Ik kijk er naar uit jou te spreken!

PS 2: En als ik zeg dat Nicole Offenberg en ik misschien volgend jaar weer naar Rome gaan, wat zeg jij dan? 😉 Slechts 6 plekken, nu al reuring en een hoop geïnteresseerden. Laat het me weten als je serieuze interesse hebt in Carpe Podium in Rome, dan stuur ik je meer info.

Ook interessant om te lezen

PJPTV 206 Hoe begin je

Pak je Podium TV 206: De ultieme stap om te beginnen

“Mothers lock your daughters, daughters lock your mothers, geef hem een groot applaus!” Lekkere aankondiging van de populaire podcastmaker en motivational speaker Thijs Lindhout. We zitten samen in een panel bij het event ‘Over Spreken gesproken’, waar we live on stage geïnterviewd worden. Thijs Lindhout heeft op eigen kracht het hele Beatrixtheater uitverkocht met zijn

Lees verder »
PJPTV 204 Zo hangen ze aan jouw lippen!

Pak je Podium TV 204: Zo hangen ze aan jouw lippen!

Als ik een bepaalde vraag stel in een training krijg ik de meest briljante verhalen. Maar het mooiste is niet eens de inhoud, maar HOE mensen het vertellen. De hele groep ziet het voor zich en degene die vertelt straalt helemaal. Welke vraag ik dan stel? Ik heb het over: ‘wat is een mooie vakantie

Lees verder »
203 - alle wegen leiden naar rome

Pak je Podium TV 203: Alle wegen leiden naar Rome.. en dit!

Het begint een paar jaar geleden op het bloedhete eiland Rhodos. Ik besluit voor de lol een fotoshoot te plannen met een lokale fotograaf in een oude Romeinse arena. Nog geen flauw idee wat ik daarmee wil, behalve ‘leuk voor Insta’. Een zaadje is gepland… In een visualisatie zie ik steeds klassieke tempels op mijn

Lees verder »

Zelf presenteren?
Deze tips wil je niet missen!

Meld je gratis en vrijblijvend aan. Je ontvangt wekelijks een inspirerende aflevering van Pak je Podium TV. Je kunt je hiervoor op elk gewenst moment weer afmelden.

Download gratis de minitraining 'Pak de R.E.G.I.E'

Meld je gratis en vrijblijvend aan. Je ontvangt ook wekelijks een inspirerende aflevering van Pak je Podium TV. Je kunt je hiervoor op elk gewenst moment weer afmelden.

Pak je podium draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders