Pak je Podium TV 166: Waarom ga je na een vals optreden toch weer zingen?

Eva zingt tijdens De Impactversneller

Stadskasteel Oudaen aan de Utrechtse grachten. Een schattig klein theatertje, dat voor corona het decor was van mijn Pak je Podium Events.

De avond van tevoren krijg ik een goed idee. Wat als ik nou de show open met een nummer zingen? Ik heb tenslotte jarenlang in een coverband gezeten. Wat zou een goed nummer zijn… Ja ik weet het! I’m every woman van Chaka Khan.

Ik beluister de karaokeversie van het nummer 3 keer en zing mee met de plaat en stuur het door naar mijn technicus. Mwah, het is wel hoog, maar moet lukken toch??

Showtime breekt aan. Tijd om te oefenen? Nee, hebben we niet. “Ah joh, geen probleem, ik doe het gewoon!”

Het nummer begint goed. Ik begin rustig en kom vanachter op. Iedereen is verbaasd. Eva zingen?? Ik raak enthousiast en zing lekker hard mee.

Tot mijn stem zijn eigen leven begint te leiden! “WAAAAaaaaAAAAaaaa!” Hoor ik ineens uit mijn strottenhoofd komen. Oh nee, dit gaat helemaal niet goed!

Uiteindelijk heb ik hier natuurlijk weer wekenlang content van kunnen maken, je kent mij… Maar echt leuk was het niet. Zelfs een beetje gênant!

Maar waarom dan toch weer een poging wagen? Bij mijn seminar DE IMPACTVERSNELLER open ik weer met een nummer. Van Dolly Parton nog wel! Bekijk hier hoe het ging:

Waarom ging het nu wel goed?
– Ik heb meer tijd in de voorbereiding gestoken. Ik ging met een professionele pianist aan de slag en ik lette goed op of de toonsoort me wel paste.

– Ik wist dat ik een spectaculaire opening wilde. En hoe kan ik andere mensen beter uitdagen om hun podium te pakken als ik me zelf ook weer kwetsbaar opstel?

– Ik zie altijd het eindresultaat in gedachten. Ik wist dat het er alsnog goed uit zou zien en dat heus wel redelijk zou klinken. Het was het risico waard.

– Ik heb er heel veel plezier aan beleefd! Aan het schrijven en aan het performen en ik weet dat muziek meer losmaakt bij mensen dan woorden alleen.

Dus wat zou jouw volgende podiumstap zijn? Je weet elke dag is een podium, een telefoontje kan al genoeg zijn! Pak je Podium!

Liefs Eva 

PS: Wil je verder gaan met jouw impact versnellen? Doe dan in september mee aan mijn Presenteer als een Pro Programma. Er zijn nog maar twee plekjes voor het najaar! Kijk snel op www.evabrouwer.tv/presenteer-als-een-pro en boek jouw kennismakingsgesprek in!

Ook interessant om te lezen

PJPTV 180 22mrt Door are open

Pak je Podium TV 180: Zet 31 mei vast in je agenda!!

Heb jij weleens ergens naartoe gewerkt wat voor jou heel belangrijk was?Een event, een retreat? Een groot project op je werk? Misschien heb je wel een boek geschreven, of was je maanden bezig met een scriptie! En dan kom je uit je ei.Dan denk je dat IEDEREEN weet waar jij mee bezig bent. Dat is

Lees verder »

Zelf presenteren?
Deze tips wil je niet missen!

Meld je gratis en vrijblijvend aan. Je ontvangt wekelijks een inspirerende aflevering van Pak je Podium TV. Je kunt je hiervoor op elk gewenst moment weer afmelden.

Kom op 31 mei 2023 naar 'De Impactversneller'!

nu met Early Bird prijs van 247,- ex btw.

Eva Brouwer impactversneller
Pak je podium draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches