Pak je Podium TV 129: Dit kun je doen tegen perfectionisme

Nee tegen perfectionisme

Moet je als ondernemer op Instagram zitten? Wat mij betreft niet. Dat antwoord zou je misschien niet van mij verwachten, maar ik vind dat je een prima ondernemer of professional kunt zijn, ook al zit je niet op social media. Dat kan.

Wat ik niet prima vind, is dat je kansen laat lopen omdat je niet genoeg op jezelf of je expertise vertrouwt. Dat je twijfelt of wat jij te brengen hebt wel goed genoeg is. Of anderen er wel op zitten te wachten.

Je kent mijn motto: niet iedereen zit op je te wachten, maar sommigen zitten om je te springen!

Uit ervaring weet ik dat IEDEREEN een verhaal heeft en van veruit de meeste mensen die ik gesproken heb vanuit Pak je Podium, weet ik ook dat zij allemaal een expertise hebben. Kennis of kunde die ze zelf voor vanzelfsprekend nemen, maar die megawaardevol is voor anderen. En ik weet dat jij daar ook bij hoort.

Misschien weet je niet HOE je je podium meer kunt pakken, of dat nou aan de techniek ligt of aan je presentatieskills. Ok, geen probleem, dat kun je leren, ook op een manier die je niet continu aan je telefoon laat plakken. 

Maar we gaan nu kappen met perfectionisme. Dat is angst in hoge hakken. Check bijvoorbeeld hoe deze ondernemer het heeft aangepakt:

Perfectionisme is slechts een van de valkuilen die je moet overwinnen om je podium te pakken. In mijn nieuwste (gratis!) interactieve e-book met prikkelende vragen en 11 bijpassende video’s ga ik in op ‘De 10 grootste valkuilen om je podium te pakken (en hoe jij die kunt omzeilen!)’. Benieuwd naar dit zomercadeau om je een lekkere oppepper te geven? Kijk dan snel op www.evabrouwer.tv/valkuilen.

PAK JE PODIUM! 

Liefs Eva

PS: Ja, jij bent ook een expert! Kijk snel op www.evabrouwer.tv/valkuilen zodat jij je kunt uitspreken voor de mensen die er voor jou toe doen!

Ook interessant om te lezen

Zelf presenteren?
Deze tips wil je niet missen!

Meld je gratis en vrijblijvend aan. Je ontvangt wekelijks een inspirerende aflevering van Pak je Podium TV. Je kunt je hiervoor op elk gewenst moment weer afmelden.

Pak je podium draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches