Pak je Podium TV 113: Wat heb jij nog niet verteld, wat ik wel moet weten?

Hoe verkoop je een boek

“Schrijf jij een boek!? Wat voor boek?” 

Dat zei een van mijn beste vrienden tegen me aan de vooravond van de presentatie van mijn allereerste boek in 2018. Het was een kinderboek, ook voor moeders, dat ik maakte samen met de fantastische tekenaar Theresa Hartgers, getiteld ‘Even tot 10 tellen!’ 

We waren er dag en nacht mee bezig. We hadden een enorme crowdfundingactie op touw gezet. Maar… Als mijn beste vriend niet eens wist dat ik hiermee bezig was, dan ging er toch iets mis?!

Uiteindelijk verkocht het boek lang niet zo goed als ik had gehoopt. Dat had vooral te maken met de hoeveelheid tamtam die ik erover had gemaakt. Namelijk: veel te weinig! Alle energie ging zitten in het maakproces, maar niet in het verkoopproces.

Vaak gaan we er veel te makkelijk vanuit dat anderen wel snappen waar we mee bezig zijn. Dat het toch overduidelijk is wat je expertise is? Daar heb je toch al eens een blog over geschreven… In 2016? 😉

Daarom wil ik je graag aanmoedigen om vooral eens lekker in herhaling te vallen. Omdat maar een fractie van je volgers weet waar jij voor staat. Wat jouw waarde is!

Ik geef graag het goede voorbeeld. Weet je bijvoorbeeld wat het idee was achter mijn eerste kinderboek? En weet je waarom het mijn missie is om ook jou online te laten presenteren?

Kijk naar dit fragment uit het interview dat ik had voor de podcast van mijn goede vriend en LinkedIn-goeroe Aramik Garabidian. 

Inmiddels staat het tweede hoofdstuk van mijn aanstaande boek klaar in de testlezerscommunity. Deze keer gaat het over de set-up die je thuis kunt hebben om optimaal online te presenteren vanachter je eigen laptop. Zin om het alvast te lezen? Check it out! 

Voor mij is dit openlijk delen van mijn verlangen ook weer een nieuwe stap in mijn podium pakken. Wat is jouw verlangen?? Ik ben benieuwd!

 

Zelf presenteren? Deze tips wil je niet missen!

Ook ontvang je wekelijks mijn inspiratietips, je kunt je hiervoor op elk gewenst moment afmelden.

Pak je podium draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches