Thank me later! Mijn Netflix-tips voor jou!!

Netflixtips

Hier zijn ze weer, mijn selectie met Netflix-aanraders met ook een Pak je Podium randje. Stuk voor stuk bedoeld om jou inspiratie te geven hoe JIJ kunt shinen en wel op jouw manier! Komen ze!

1) Jennifer Lopez: Half time | Netflix

Tijdens de voorbereidingen op De Impactversneller zat ik helemáál niet te struisvogelen zoals je weet. 😉 Een van de afleiders was de nieuwe documentaire Over Jennifer Lopez op Netflix.

De titel is mooi gekozen, want het gaat niet alleen over haar voorbereidingen op haar Superbowl Halftime optreden, maar het is ook het jaar waarin ze 50 wordt. VIJFTIG! Yes, wat een mooi vooruitzicht zo!

Wat is de learning van de docu? Dat iemand die op zo’n hoog niveau opereert toch nog heel veel onzekerheden heeft en behoefte aan erkenning en bevestiging. Dat geeft haar ook een drive uiteraard. Ik ben benieuwd wat jij in deze docu ziet!

2) ‘Pretend it’s a City’ met Fran Lebowitz | Netflix

Deze korte documentaire is gemaakt door Martin Scorsese, inderdaad de beroemde Hollywood-regisseur. Hij maakte deze intieme korte docu met zijn goede vriendin Fran Lebowitz. Zij was ooit schrijfster tot ze last van writer’s block kreeg. Nu laat ze zich interviewen.

Waarom is dit interessant voor jou? Veel mensen laten zich tegenhouden doordat ze een accent hebben, of twijfelen aan hun uiterlijk of expertise. Deze vrouw, een ras-New Yorker, heeft een lekker accent, moppert alleen maar over het drukke verkeer en toeristen op straat. En guess what? Mensen VRETEN het.

Waarom? Omdat het MEGA-authentiek is! Geeft dus te denken hoe jij meer van jouw achtergrond en eigenaardigheden kunt laten zien! Wie durft? 

3) Roxanne Lowit | Netflix

Dit is een documentaire over een fotograaf van de sterren. Als een van de eersten en als eerste vrouw ging zij backstage bij de grootste modeshows van de meest beroemde couturiers als Yves Saint Laurent, Armani en bij de feestjes van Andy Warhol en in de beruchte discotheek Studio 54.

Behalve veel bekende koppen van weleer, wat haal je hieruit?

  • Kleed je als een icoon, herkenbaar en stijlvast
  • Ga voor echte connectie en doe het anders dan anderen.
  • Ga van de gebaande paden! Voorheen ging niemand backstage! In het begin vond iedereen dat maar raar natuurlijk. Dus waar kun jij afwijken van de norm? Pionieren?

4) What would Sophia Loren do? Netflix

“Ja maar ik ben geen JLo en ik kom ook niet over de vloer bij Armani!” hoor ik je zeggen. Maar ook een ‘gewoon iemand’ is leuk om naar te kijken. Dat bewijst de korte documentaire ‘What would Sophia Loren do?’ te zien op Netflix.

Het gaat over een Italiaans-Amerikaanse oma die al haar leven lang fan is van de Italiaanse filmster Sophia Loren, de titel zegt het eigenlijk al. 😉 De film is een prachtige les in storytelling, dus dat geldt ook voor jou: zie ook de waarde in van jouw verhaal!

Toevallig vraag ik me altijd af in het geval van twijfel “Wat zou Beyonce doen?” En onlangs vertelde een klant me “Als ik iets spannends moet doen, denk ik altijd, wat zou Eva doen?”

Weet dus dat je eerder een rolmodel bent dan je denkt 😉

5) Hacks | HBO Max

Geen docu, maar leuke serie is Hacks op HBO-Max. Het gaat over een succesvolle comédienne die al jaren haar eigen show in Las Vegas heeft, maar die uitgerangeerd begint te raken (aldus de hoge heren). Om relevant te blijven wordt ze gekoppeld aan een jonger stand-up comedy schrijfster. 

Deze serie met geweldige vrouwenrollen gaat over jezelf opnieuw uitvinden. Vertel je wat je denkt dat het publiek wil horen of durf je verder te gaan?


Dit waren ze! Als je gaat kijken, tag me en laat me weten wat je ervan vindt!!

Liefs Eva

PS: Wil je zelf aan de slag met presenteren, of zoek je een inspirerende training voor jouw organisatie? Stuur me dan gerust een bericht!

Ook interessant om te lezen

Pak je Podium TV 216 Van shame naar shine

Pak je Podium TV 216: Zo ging ik van shame naar shine

Soms heb je een liefdevolle push nodig. Bestaat die contradictie eigenlijk wel? Wanneer is het goed om te pushen en wanneer mag je lekker in je eigen cocon blijven? Jij krijgt nu een uniek kijkje achter de schermen, hoe ik mezelf uit mijn comfortzone kreeg en hoe dat voor jou kan werken. We zijn net

Lees verder »

Zelf presenteren?
Deze tips wil je niet missen!

Meld je gratis en vrijblijvend aan. Je ontvangt wekelijks een inspirerende aflevering van Pak je Podium TV. Je kunt je hiervoor op elk gewenst moment weer afmelden.

Pak je podium draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders