Als ondernemer wil jij content maken over jouw vakgebied, over de kennis die jij hebt. Maar hoe zorg je er nu voor dat je dit op een originele manier doet? Hoe vind je jouw eigen geluid? Dat is de vraag die bij veel ondernemers naar boven komt wanneer ze hun kennis willen gaan delen.

Ik heb 3 tips voor jou op een rij gezet die gaan helpen bij het vinden van jouw eigen geluid, zodat jij op een unieke en authentieke manier jouw kennis kunt delen.

Gewoon beginnen

Hier schop ik misschien een open deur mee in, maar dit is echt één van mijn belangrijkste tips: gewoon beginnen.

Ook ik ben ooit begonnen met het maken van video’s en toen zagen ze er echt nog niet uit zoals ze er nu uit zien. De video zag er knetter brak uit. De beeldkwaliteit was slecht, het geluid was slecht. De manier waarop ik voor de camera stond was totaal ongemakkelijk.

En toch was ik eigenlijk best wel trots. Ik had zelf iets bedacht, gemaakt, gemonteerd en er zaten grappige dingen in.

Je kunt het zien als het bakken van de eerste pannenkoek. De eerste pannenkoek die je bakt, mislukt meestal of is net niet zo lekker als de rest. Daarom nodig ik jou uit om nu die eerste pannenkoek te gaan bakken. Kijk wat eruit komt en ga daarna jouw stijl verder finetunen.

Gebruik je eigen ervaringen

Helaas hoor ik het nog steeds… Ondernemers van wie hun teksten zijn gejat. Websiteteksten bijvoorbeeld. Regel één is: van andermans intellectuele eigendom blijf je af. Het is ook nergens voor nodig om die teksten te stelen. Jij hebt jouw eigen kennis en je kan het zelf verwoorden op een manier die bij jou past.

En dit doe je door jouw eigen ervaringen te verwerken in de kennis die je deelt. Jouw verhalen zijn uniek en daarom kan iemand anders ze ook niet stelen. Durf te varen op je eigen kompas en maak jouw eigen dingen. Denk vooral aan de dingen die jij niet bijzonder vindt en als vanzelfsprekend beschouwt. Daar zit het goud!

Doe de bitterbal-test

De bitterbal-test is de belangrijkste test om uit te voeren en toe te werken naar jouw eigen geluid. Stel… Je zit met een vriendin in de kroeg en neemt wat te drinken. Er staat ook een schaaltje bitterballen bij en op dat moment vertel je jouw verhaal over wat je nu hebt meegemaakt.

Dát is de tone of voice die je wilt hebben in jouw communicatie naar de buitenwereld. Dus:

  • Het moet urgent zijn; moet je nu eens horen wat ik te vertellen heb
  • Het is spreektaal

De combinatie van urgentie en het vertellen in spreektaal, zorgt ervoor dat jouw verhaal uniek en authentiek is en dat niemand het kan kopiëren.

Hulp nodig bij het vinden van jouw geluid?

Het is best even lastig om jouw eigen geluid te vinden en dit aan de buitenwereld te laten horen. Heb jij iemand nodig die jou hierbij helpt? Die ervoor zorgt dat jij gaat presenteren alsof er iemand naast je zit?

Ik help je graag! Vraag nu een gratis strategiegesprek aan om te kijken wat ik voor jou kan betekenen: http://evabrouwer.tv/strategiegesprek

Ennuh fragmenten van die brakke video zie je hieronder 😉

Zelf presenteren? Deze tips wil je niet missen!

Ook ontvang je wekelijks mijn inspiratietips, je kunt je hiervoor op elk gewenst moment afmelden.

Pin It on Pinterest

Shares