De 5 beste Netflixtips om je podium te pakken

Thumbnail Netflixtips om je podium te pakken

Het is vakantie en wie weet heb je nu extra tijd om lekker te Netflixen, zeker als er af en toe een hoosbui over trekt. 😉

Graag deel ik mijn 5 leukste Netflix-tips voor je, waarmee je ook waardevolle kennis opdoet als het gaat om presenteren. Dus je kunt naar hartenlust bingen zonder schuldgevoel. 😉

  • Self Made: Inspired by the Life of Madam C. J. Walker

Deze miniserie met Oscarwinnares Octavia Spencer in de hoofdrol vertelt het waargebeurde verhaal van Madam CJ Walker, de allereerste Afro-Amerikaanse en allereerst self made vrouwelijke miljonair van de Verenigde Staten, begin 1900. Onvoorstelbaar als je bedenkt, dat haar ouders nog in slavernij leefden, ze op haar 7e al wees was en nauwelijks naar school was geweest.

Eenmaal volwassen kreeg Sarah Breedlove, zoals ze eigenlijk heette, enorm last van haaruitval, roos en kale plekken. Ze gebruikte haargroeimiddel en was zo enthousiast dat ze zelf besloot een lijn met haargroeimiddelen op te zetten. In eerste instantie vanuit huis en daarna met een eigen fabriek en salons. Met het bedrijf werd ze de eerste vrouwelijke miljonair van de VS.

Interessant aan deze film, vind ik de natuurlijke uitleg van sales en verkopen. In plaats van letterlijk een ‘potje met vet’ aan de vrouw te brengen, richt ze zich met een heel concrete boodschap op andere zwarte vrouwen. In een tijd waar er steeds minder werk was op het platteland en meer in de steden, lag de nadruk meer op een representatief uiterlijk hebben. Voor Afro-Amerikaanse vrouwen betekende dat een meer ‘westerse’ coupe, met glad haar, zodat ze ook voor bijvoorbeeld kantoorbanen in aanmerking kwamen. Dat klinkt natuurlijk heel kwalijk vanuit het perspectief van onze Black Lives Matter-tijd, maar Madam Walker, verkoopt de potjes als een ticket naar een beter leven, een manier om zelf een beter inkomen te verdienen. De les kortom: Ze verkoopt niet het product, maar het resultaat dat het oplevert! Een geweldig voorbeeld, voor als je zelf een dienst of product wil verkopen.

  • Brené Brown – The Call to Courage

Och och och, bij het bekijken van de trailer zat ik net alweer te grienen. Wát een briljante show is dit! Deze langere versie van haar beroemde TED-talks is een schoolvoorbeeld van een geweldige presentatie en dat komt doordat het zo PERSOONLIJK is! Eerder maakte ik deze review erover:

 

  • Late Night

Deze film met Emma Thompson in de hoofdrol geeft een mooie kijkje achter de schermen van een Amerikaanse Late Night talkshow. De film lijkt een oppervlakkige romcom, maar brengt actuele thema’s als inclusiviteit, diversiteit en me too op een mooie manier onder de aandacht. Ik vind vooral de struggle van de vrouwelijke host van  de talkshow om meer persoonlijkheid te laten zien, in plaats van gescripte grappen heel mooi en inspirerend.

  • Queer Eye

Je weet: hier ben ik totaal aan verslingerd! Ik heb alle afleveringen gezien en ben inmiddels maar uit nood begonnen aan mijn lievelingsafleveringen nog een keer kijken. En ja hoor: weer huilen! 😉 Maar waarom vind ik dit zo goed? Omdat dit voor mij echt de moderne manier van presenteren is: jezelf en je persoonlijke verhalen meenemen. Niet de paspop uithangen, maar net als de gasten in je programma (of evenement) jezelf kwetsbaar opstellen. En jij denkt misschien dat dat bij de presentatie van de jaarverslagen niet kan?? Yep, ook daar kun je persoonlijkheid toevoegen. Ok, het huilen kun je misschien beter achterwege laten.

Zie hier mijn ode aan Queer Eye!

 

  • Sarah Silverman – A Speck of Dust

Ik ben een liefhebber van comedy en heb het zelfs ooit zelf geprobeerd. Hoe dat afliep zie je hieronder.

En de titel “faalverhaal” is inderdaad een spoileralert. 😉

Terug naar de queen of comedy: Sarah Silverman. Wat ik zo goed vind aan deze voorstelling is dat ze af en toe even uit een grap stapt en even uitlegt waarom het grappig is, of waarom het wel of niet werkt. Zo krijg je een beetje inzicht in het vak van comedian. En van deze sense of timing kan jij natuurlijk ook leren!

Ik hoor vaak dat mensen het liefste spontaan presenteren, omdat het er bij de tweede keer minder lekker uitkomt, maar weet dat natuurlijk alles hier getimed en uitgeschreven is! Ik zeg niet dat jij dat moet doen, maar wel goed om een prof aan het werk te zien. En trouwens, denk maar niet dat Brené Brown er lekker op los aan het improviseren is! 😉

Dit waren mijn tips en wil je nog meer kijktips? Blijf dan natuurlijk een hangen op mijn Youtubekanaal want daar staan bijna 100 afleveringen van Pak je Podium TV. Die mag je ook bingen zonder schuldgevoel. Wel even abonnee worden natuurlijk! )

Geniet van de zomer!

Liefs Eva

Ook interessant om te lezen

Netflixtips

Thank me later! Mijn Netflix-tips voor jou!!

Hier zijn ze weer, mijn selectie met Netflix-aanraders met ook een Pak je Podium randje. Stuk voor stuk bedoeld om jou inspiratie te geven hoe JIJ kunt shinen en wel op jouw manier! Komen ze! 1) Jennifer Lopez: Half time | Netflix Tijdens de voorbereidingen op De Impactversneller zat ik helemáál niet te struisvogelen zoals

Lees verder »

Zelf presenteren?
Deze tips wil je niet missen!

Meld je gratis en vrijblijvend aan. Je ontvangt wekelijks een inspirerende aflevering van Pak je Podium TV. Je kunt je hiervoor op elk gewenst moment weer afmelden.

Pak je podium draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches