Pak Je Podium TV 75 Hoe kun je spreken zonder kantoor jargon?!

Pak-je-Podium-TV-75-thumbnail-kantoorjargon

Zomaar een scène op de redactie van RTV Utrecht:

“Heb jij de beelden al in de placeholder gezet? Die van de Meelees. Oh, dat heeft de quotenknaller al gedaan. En check jij P2000, is het al Grip 1?”

Even wat onbegrijpelijke termen voor als je er niet werkt. En ik ben al een tijd weg uit de televisiejournalistiek, dus misschien zouden ze mij nu heel vreemd aankijken, als ik dit zeg! 😉

Elke werk-biotoop heeft natuurlijk zijn eigen ‘lingo’ en maar al te vaak zijn we ons er niet van bewust. Het gevaar is dat we ook búiten de bubbel een beetje vreemd en onbegrijpelijk gaan praten en dat is doodzonde. Zeker als we met potentiële klanten te maken hebben!

Hoe komt het dat we zelf moeilijk uit onze bubbel van jargon komen? Waarom gebruiken we bewust en onbewust hele vage termen die niks zeggen?

Hoe kun je met een vraag weer tot de kern komen?

En welke jeukwoorden vind jij het ergst? 😉 Til het niet over het weekend heen, maar co-creëer NU even met mij een mooi Bi-laatje en doe de gratis presentatietraining om in 5 stappen succesvol te presenteren via https://evabrouwer.tv/kickstarter

Zelf presenteren? Deze tips wil je niet missen!

Ook ontvang je wekelijks mijn inspiratietips, je kunt je hiervoor op elk gewenst moment afmelden.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, om je een zo optimaal mogelijke ervaring te bieden. Kijk in ons Privacybeleid voor meer informatie.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen
Pak je podium draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches