Het afgelopen jaar heb ik best veel kleding gekocht. Omdat ik vaak denk “ik moet toch wat nieuws hebben”, zeker als ik er al op de foto mee ben geweest.

Misschien is mijn megalomane alterego in de war en denkt ze dat ze Maxima is, ofzo.. maar eerlijk gezegd ging het me steeds meer tegenstaan. Online shoppen en in mijn kast proppen, die na drie rondjes Marie Kondo, nog steeds vol is! Totaal niet duurzaam ook.

Ik hoorde pas een verhaal van een Amerikaanse televisiepresentator. Hij zag dat zijn vrouwelijke collega regelmatig negatieve feedback kreeg over uiterlijk, terwijl hij nooit wat hoorde over zijn outfits. Dus bij wijze van experiment besloot hij een heel jaar (!) hetzelfde pak te dragen. Wel met steeds een ander overhemd en das, maar: hetzelfde pak. Guess hoeveel outfits zijn vrouwelijke collega naast hem droeg? Juist, élke dag een totaal andere look. Dat zegt dus ook wat over de druk die er op vrouwen ligt om zich ook uiterlijk te presenteren.

Mijn oplossing? Nog eens heel kritisch kijken wat ik al héb en samen met coach Danielle van Dongen nieuwe combinaties maken. Dat leverde niet alleen een hoop nieuwe looks op, maar ook wat nieuwe inzichten over hoe ik mezelf presenteer en welke kansen ik laat liggen. En als jij een blik in je eigen kast werpt, zou dat ook voor jou kunnen gelden. 😉

Check de tips in de nieuwe aflevering van Pak je Podium TV!

Welke kleding je aan doet heeft ook te maken met zelfvertrouwen en jezelf kennen. Daarvoor moet je ook weten wat jouw verhaal eigenlijk ís. Wat wil je eigenlijk overbrengen op de ander? Wat is de kern van je boodschap? En hoe kun je dat uiteindelijk onderstrepen in je personal branding?

Dat komt uitgebreid aan bod in het Pak je Podium Programma. Benieuwd of het iets voor jou is? Mail naar info@evabrouwer.tv!

Zelf presenteren? Deze tips wil je niet missen!

Ook ontvang je wekelijks mijn inspiratietips, je kunt je hiervoor op elk gewenst moment afmelden.

Pin It on Pinterest