Hoe moeilijk is het om op iemand af te stappen die je niet kent en iets te verkopen?

Als student werkte ik voor een promotiebedrijf, waarbij je gratis proefproducten mocht uitdelen: blikjes ice-tea, bonnen voor een hamburgertent, chocoladerepen, telefoonhoesjes. Man, de mensen stonden in de rij en rukten soms de zakjes chips of goodies uit je handen! Het was GRATIS!

Stel dat ik dat blikje fris aan ze had moeten verkópen, hoe was het dan geweest? (Het hielp overigens niet dat ik vaak verkleed moest. Ik herinner me nog een keer dat ik een hele dag in Almere heb gestaan, verkleed als Amerikaanse vlag, hamburgerbonnen uitdelen.)

Onlangs werd ik in Londen op straat aangesproken door een propper die mensen een ontbijtzaak in probeerde te krijgen. Ik zag hem keer op keer mensen aanspreken en nee’s incasseren: ik kreeg ineens zó veel bewondering voor hem. Hoe doe je dat? Hoe blijf je doorgaan, zonder het koppie te laten hangen?

Ik besloot twee dingen:
1) Ik ging in zijn ontbijttent zitten, en niet in de hipstertent ernaast.
2) Ik besloot hem spontaan te interviewen

En jeetje, ik ben zó blij dat ik dat gedaan heb. Want deze Oasis-look-a-like blijkt echt een bron van wijsheid over verkopen en jezelf niet laten ontmoedigen. Als je nu twijfelt hoe je nieuwe klanten moet krijgen of voor de juiste prijs, dan MOET je dit echt kijken, want ik weet zeker dat je hele dag ervan opfleurt. Check de nieuwe Pak je Podium TV!

Weet je niet goed hoe of wil je beter worden in zichtbaar zijn? Dan ben ik er voor je! Kijk op evabrouwer.tv/strategiegesprek en dan ga ik graag samen met je in gesprek, wat voor jou de kansen zijn.

Zelf presenteren? Deze tips wil je niet missen!

Ook ontvang je wekelijks mijn inspiratietips, je kunt je hiervoor op elk gewenst moment afmelden.

Pin It on Pinterest