Vorige week ging de telefoon, het was mijn oud-collega, eindredacteur bij RTV Utrecht. Daar werkte ik 10 jaar lang als presentator van het nieuws op tv. Tot bijna 3 jaar geleden, toen ik besloot voor mezelf te beginnen en me op Pak je Podium te richten.

“Heb je morgen wat te doen?”, vroeg mijn oud-collega. Werkelijk álle presentatoren en vaste invallers bleken niet te kunnen, dus of ik voor een keertje nog wilde presenteren?

Ik zal je zeggen, ik vond het zó leuk, ik zei meteen ja. Ik wist toen ik afscheid zou nemen van de tv dat ik er hoogstwaarschijnlijk nóóít meer op zou komen. En daar had ik vrede mee. Het was destijds een extreem moeilijke en enge keuze, maar ik wist dat ik een eigen verhaal had, waar ik meer verder moest gaan. Niet alleen maar andermans verhalen oplezen.

Deze ene dag met mijn oud-collega’s was echt een cadeautje. En ik ben superdankbaar voor de geweldige leerschool die ik heb gehad. Ik gebruik nu de traditionele presentatietechnieken en mijn journalistieke achtergrond en gebruik ze op een nieuwe manier: voor content voor jouw business en personal branding.

In de nieuwste aflevering van Pak je Podium TV deel ik de lessen die ik leerde van het televisiepresenteren en hoe JIJ die kunt toepassen. En vooruit, je ziet ook nog wat oude beelden van mij uit het archief. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. 😉

Zelf presenteren? Deze tips wil je niet missen!

Ook ontvang je wekelijks mijn inspiratietips, je kunt je hiervoor op elk gewenst moment afmelden.

Pin It on Pinterest

Shares