Pak je Podium TV 196: Ik stop ermee! (Geen clickbait!)

Thumbnail 196 Ik stop ermee! (Geen clickbait!)

IK STOP ERMEE! Al sinds mijn 16e presenteer ik. Bij de legendarische lokale omroep Stadsradio Rotterdam (het centrum van gezelligheid!) begin ik als presentator van een jongerenprogramma.

De rest is bekend, ik ga aan de slag voor de televisie en ik presenteer honderden events als dagvoorzitter. Maar de laatste jaren voel ik dat dit jasje me niet meer past. Jasje? Zeg maar gerust blauwe kokerjurk!

Als ik naar deze foto kijk ben ik natuurlijk trots (al zou ik nóóit meer zo’n panty aantrekken, aaargh!). Ik sta hier op het podium met Frans Timmermans, bij de opening van een plastic recycling fabriek. Ik ben trots omdat ik met een grappige anekdote begin in een heel zakelijke omgeving en dat ik iedereen meekrijg. Zelfs Frans Timmermans lacht en knikt mee.

Maar die kracht van storytelling op het podium was slechts een flard. Nu zet ik daar vol op in. Ik stop dus als dagvoorzitter en focus me helemaal op mijn carrière als spreker en presentatiecoach bij Pak je Podium, want die zaken horen bij elkaar.

Bekijk in deze video wat de reden daarvan is:

Ik refereer in deze video aan het boek ‘The Big Leap’. Echt een aanrader voor deze zomer!

Opereer jij in jouw Zone of Excellence of jouw Zone of Genius? Dat eerste voelt waarschijnlijk heel comfortabel en je bent er ook freaking goed in! Maar je mag meer ruimte maken voor jouw genialiteit.

En het mooie is: je hoeft nooit helemaal afscheid te nemen van je vorige identiteit. Juist die geschiedenis (bij mij mijn journalistieke en historische kant) maken wie je bent, en helpen jou juist bij een onweerstaanbare positionering!

Kun jij er hulp bij gebruiken om jezelf juist te profileren op het werk dat je WILT doen en niet wat je ‘nou eenmaal’ goed kan? I’m your woman! Sterker nog, hier ben ik behoorlijk geniaal in, al zeg ik het zelf.

Boek even een kennismakingsgesprek in via www.evabrouwer.tv/gesprek en mocht dat niet lukken, stuur me dan even een DM via de socials.

Dan ontvang ik jou misschien half september in de nieuwe ronde van Presenteer als een Pro! Tijd voor jouw genialiteit!

Liefs Eva

PS: Benieuwd met welke anekdote ik Frans Timmermans aan het lachen kreeg? Die zie je hier in deze video
Dit voorbeeld werd zelfs gebruikt in een storytelling cursus van Rachel Levi van Chaos in de Orde!

Ook interessant om te lezen

Zo werkt jouw situatie thuis als kind nog door…

Dikke wolken sigarenrook drijven voorbij. Mozart komt uit de grote houten speakers. Mijn opa zit in driedelig pak in zijn eigen stoel, waar niemand anders durft te zitten. Hij houdt een monoloog. Ik ben klein en heb geen idee waar het over gaat, maar ben wel onder de indruk. Ik kijk naar zijn witte achterovergekamde

Lees verder »

Zelf presenteren?
Deze tips wil je niet missen!

Meld je gratis en vrijblijvend aan. Je ontvangt wekelijks een inspirerende aflevering van Pak je Podium TV. Je kunt je hiervoor op elk gewenst moment weer afmelden.

Download gratis de minitraining 'Pak de R.E.G.I.E'

Meld je gratis en vrijblijvend aan. Je ontvangt ook wekelijks een inspirerende aflevering van Pak je Podium TV. Je kunt je hiervoor op elk gewenst moment weer afmelden.

Pak je podium draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders