Pak je Podium TV 195: Waarom je niet het braafste meisje (M/V) van de klas wil zijn

Thumbnail PJPTV 195 Wees niet het braafste meisje van de klas

“Oh, ik heb mijn proefwerk echt verpest! Ik heb echt een 2!”
Een week later:
“Oh nee, ik heb toch een 9!”

Aan het woord is mijn vriendinnetje Marinke op de middelbare school in de jaren ’90. Marinke was perfectionistisch en twijfelde aan haar eigen kunnen. En heel eerlijk? Ons hele vriendinnengroepje van zestienjarigen zat elkaar zo gek te maken.

Het brave-meisjes-syndroom (M/V) is gevaarlijk.

Op school valt het nog niet zo op, want ook al twijfel je aan je eigen kunnen: als je hard leert kun je toch boven je eigen verwachting scoren.

Maar in het echte leven werkt het beloningssysteem zo niet. Als je op je werk stinkend je best doet en tegelijkertijd zit te miezemuizen en twijfelt aan jezelf, is dat helaas geen goed recept om promotie te maken en spontaan opslag te krijgen. Sterker nog, het is eerder een manier om NIET te promoveren.

Nee helaas, degene die de hele dag hardop roept: “Poe wat heb IK het toch druk!  en Nou nou, ik heb dan ook een heel belangrijk project wat ik geweldig manage!” heeft eerder kans om op te vallen en door te stromen. Eerlijk? Mwah.

Ik chargeer natuurlijk een beetje, maar het brave-meisjes-syndroom gaat ons niet verder helpen.

Zo is het ook in expert zijn en sprekerschap. Laat niet de grote oebidoebies met de meeste powerpoint-slides goede sier maken, maar trek nu zelf je mond open!

En daar zijn prima manieren voor om dat integer, sympathiek, geloofwaardig en comfortabel te doen.

Hier alvast een voorbeeld:

Tijd om te rebelleren tegen het systeem?! Het is tijd. Pak. Je. Freaking. Podium. Het ligt voor het oprapen.

Ik help je erbij. Doe mee aan de volgende ronde van Presenteer als een Pro.

Wat krijg je?

  • Jouw heldere verhaal waarin alles samenkomt
  • Hoe je dat kunt verwerken in een lezing of training
  • Professionele presentatieskills voor events
  • Twee livedagen voor vlieguren en professionele opnames voor jouw marketing
  • Een fotoshoot en visagie
  • Interview- en gesprekstraining om ook zo je podium te pakken
  • De tools voor world domination!

Boek snel jouw kennismakingsgesprek via www.evabrouwer.tv/presenteer-als-een-pro om te kijken of we een match zijn. Ik kijk er naar uit!

Liefs Eva

PS: Als geweldige bonus krijg je bij Presenteer als een Pro ook styling- en imagocoaching erbij cadeau. Van Henriette Visser, oud-deelnemer van Pak je Podium en mijn outfit-adviseur voor mijn events. Claim heel snel je plek! Lees meer op www.evabrouwer.tv/presenteer-als-een-pro

Ook interessant om te lezen

Zo werkt jouw situatie thuis als kind nog door…

Dikke wolken sigarenrook drijven voorbij. Mozart komt uit de grote houten speakers. Mijn opa zit in driedelig pak in zijn eigen stoel, waar niemand anders durft te zitten. Hij houdt een monoloog. Ik ben klein en heb geen idee waar het over gaat, maar ben wel onder de indruk. Ik kijk naar zijn witte achterovergekamde

Lees verder »

Zelf presenteren?
Deze tips wil je niet missen!

Meld je gratis en vrijblijvend aan. Je ontvangt wekelijks een inspirerende aflevering van Pak je Podium TV. Je kunt je hiervoor op elk gewenst moment weer afmelden.

Download gratis de minitraining 'Pak de R.E.G.I.E'

Meld je gratis en vrijblijvend aan. Je ontvangt ook wekelijks een inspirerende aflevering van Pak je Podium TV. Je kunt je hiervoor op elk gewenst moment weer afmelden.

Pak je podium draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders