Pak je Podium TV 195: Waarom je niet het braafste meisje (M/V) van de klas wil zijn

Pak je Podium TV 195: Waarom je niet het braafste meisje (M/V) van de klas wil zijn

Thumbnail PJPTV 195 Wees niet het braafste meisje van de klas

“Oh, ik heb mijn proefwerk echt verpest! Ik heb echt een 2!”
Een week later:
“Oh nee, ik heb toch een 9!”

Aan het woord is mijn vriendinnetje Marinke op de middelbare school in de jaren ’90. Marinke was perfectionistisch en twijfelde aan haar eigen kunnen. En heel eerlijk? Ons hele vriendinnengroepje van zestienjarigen zat elkaar zo gek te maken.

Het brave-meisjes-syndroom (M/V) is gevaarlijk.

Op school valt het nog niet zo op, want ook al twijfel je aan je eigen kunnen: als je hard leert kun je toch boven je eigen verwachting scoren.

Maar in het echte leven werkt het beloningssysteem zo niet. Als je op je werk stinkend je best doet en tegelijkertijd zit te miezemuizen en twijfelt aan jezelf, is dat helaas geen goed recept om promotie te maken en spontaan opslag te krijgen. Sterker nog, het is eerder een manier om NIET te promoveren.

Nee helaas, degene die de hele dag hardop roept: “Poe wat heb IK het toch druk!  en Nou nou, ik heb dan ook een heel belangrijk project wat ik geweldig manage!” heeft eerder kans om op te vallen en door te stromen. Eerlijk? Mwah.

Ik chargeer natuurlijk een beetje, maar het brave-meisjes-syndroom gaat ons niet verder helpen.

Zo is het ook in expert zijn en sprekerschap. Laat niet de grote oebidoebies met de meeste powerpoint-slides goede sier maken, maar trek nu zelf je mond open!

En daar zijn prima manieren voor om dat integer, sympathiek, geloofwaardig en comfortabel te doen.

Hier alvast een voorbeeld:

Tijd om te rebelleren tegen het systeem?! Het is tijd. Pak. Je. Freaking. Podium. Het ligt voor het oprapen.

Ik help je erbij. Doe mee aan de volgende ronde van Presenteer als een Pro.

Wat krijg je?

  • Jouw heldere verhaal waarin alles samenkomt
  • Hoe je dat kunt verwerken in een lezing of training
  • Professionele presentatieskills voor events
  • Twee livedagen voor vlieguren en professionele opnames voor jouw marketing
  • Een fotoshoot en visagie
  • Interview- en gesprekstraining om ook zo je podium te pakken
  • De tools voor world domination!

Boek snel jouw kennismakingsgesprek via www.evabrouwer.tv/presenteer-als-een-pro om te kijken of we een match zijn. Ik kijk er naar uit!

Liefs Eva

PS: Als geweldige bonus krijg je bij Presenteer als een Pro ook styling- en imagocoaching erbij cadeau. Van Henriette Visser, oud-deelnemer van Pak je Podium en mijn outfit-adviseur voor mijn events. Claim heel snel je plek! Lees meer op www.evabrouwer.tv/presenteer-als-een-pro

Ook interessant om te lezen

Pak je Podium TV 237 Zo sta je (wel) goed op de foto!

Pak je Podium TV 237: Zo sta je (wel) goed op de foto!

Mijn klanten krijgen altijd als onderdeel van hun traject een shoot bij een professionele fotograaf. Zodat ze meteen prachtige actiefoto’s hebben van hun sprekerschap en status als expert. Want ja: dat kan een goede foto met je doen! Comfortabel voor de camera staan is een proces, dat je jezelf mag gunnen. Net als presenteren, denkt

Lees verder »
PJPTV 236 Krijg exclusieve sprekers insides

Pak je Podium TV 236: Zonder dit was ik er nooit gekomen

Wie heeft jou geholpen in je carrière?Weet je nog wat die voor jou betekent heeft? Ik noem even wat voorbeelden: De regisseur die mij op mijn 15e de muziekavonden op school liet presenteren. De eindredacteur van RTV Utrecht die mij zag op een prijsuitreiking en me een screentest liet doen. De eventorganisator die mij serieuze

Lees verder »
PJPTV 235 Interview met de CEO van Speakers Academy

Pak je Podium TV 235: Interview met de CEO van Speakers Academy

Wat is professioneel spreken? Voor de eigenaren van sprekersbureaus is dat natuurlijk dag in dag uit sprekers leveren voor live evenementen in het hele land! Van een bank in Heerenveen, een kick-off voor een branchevereniging, coole startups inspireren in hartje Amsterdam of een inspiratiesessie voor een ondernemersclub: elke dag zijn er tientallen bijeenkomsten die opgeluisterd

Lees verder »

Zelf presenteren?
Deze tips wil je niet missen!

Meld je gratis en vrijblijvend aan. Je ontvangt wekelijks een inspirerende aflevering van Pak je Podium TV. Je kunt je hiervoor op elk gewenst moment weer afmelden.

Pak je podium draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders