Pak je Podium TV 189: Lees dit en je weet je altijd beter voor te bereiden

Pak je Podium TV 189: Lees dit en je weet je altijd beter voor te bereiden

“Eva heeft last van positieve faalangst.” Het is 1992 en mijn juf neemt mijn rapport van de basisschool in Spijkenisse met me door. “Weet je wat dat is, Eva, positieve faalangst?”

“Het betekent dat je bang bent om een onvoldoende te halen en dat je zo hard gaat leren, dat je wel een goed cijfer haalt. Het is dus uiteindelijk in je voordeel.”

Wat zie jij hier gebeuren als een car crash in slowmotion? 

Je ziet hier het ontstaansmoment van de negatieve overtuiging: ‘ik moet mezelf zorgen maken en heel hard leren, want dan pas haal ik een goed cijfer’.

Deze overtuiging wandelt mijn hoofd binnen, trekt haar sloffen en huispak aan, nestelt zich op de bank met een zak chips en is voorlopig niet van plan weg te gaan!

Misschien heb jij iets vergelijkbaars. Een onzekerheid die al heel lang teruggaat.

Kun jij die herleiden naar een bepaald moment?

En dan ineens werkt het copingmechanisme dat je je hebt aangeleerd, niet meer voor je.

In mijn geval alles dood voorbereiden. Je leert dat je mag vertrouwen op flow, spelen met wat er is en mogen omarmen wat er niet is.

Het is ontzettend interessant om de podcast te luisteren die we vorig jaar backstage maakten bij mijn seminar DE IMPACTVERSNELLER.  

Hierin hoor je hoe mijn oude overtuiging de kop opsteekt en ik daar heel eerlijk over ben en tegelijkertijd hoor je me spontane observaties en grappen maken. Deel ik jou hoe ik ermee heb leren dealen. Heel leerzaam!

Luister hier.

Dit kan ook heel helpend zijn voor als je zelf binnenkort je podium pakt, op wat voor manier dan ook.

Welke overtuiging zit je daarbij dwars? Klopt die wel?

Ik hoop dat jij er ook volgende week bij bent, omdat zelfs de meest ervaren ondernemers met tonnen omzet in de zaal (en die waren er!) weer nieuwe methodes leerden om hun eigen expertise beter over het voetlicht te brengen.

Op welk niveau je ook staat, jij kunt altijd weer een nieuw level vinden in je podium pakken. Ik help je er graag bij.

Dit zijn de absoluut LAATSTE tickets en we moeten eind deze week de deelnemers doorgeven, dus grijp je kans! www.evabrouwer.tv/impactversneller

Veeg je agenda leeg of vraag die vriend(in) of collega mee, omdat dit seminar echt lifechanging is.

Liefs Eva

PS: Trakteer jezelf hierop, trek het af van de belastingen of declareer je ticket bij je werk. Het kan ook op factuur. Die vraag krijgen we. Geen probleem, stuur ons dan even een mail (info@evabrouwer.tv).

www.evabrouwer.tv/impactversneller

Ook interessant om te lezen

Pak je Podium TV 216 Van shame naar shine

Pak je Podium TV 216: Zo ging ik van shame naar shine

Soms heb je een liefdevolle push nodig. Bestaat die contradictie eigenlijk wel? Wanneer is het goed om te pushen en wanneer mag je lekker in je eigen cocon blijven? Jij krijgt nu een uniek kijkje achter de schermen, hoe ik mezelf uit mijn comfortzone kreeg en hoe dat voor jou kan werken. We zijn net

Lees verder »

Zelf presenteren?
Deze tips wil je niet missen!

Meld je gratis en vrijblijvend aan. Je ontvangt wekelijks een inspirerende aflevering van Pak je Podium TV. Je kunt je hiervoor op elk gewenst moment weer afmelden.

Pak je podium draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders