Blik op Utrecht in 2040 tijdens Culturele Zondag

Ik heb al in veel mooie decors mogen presenteren: een nagebouwde acropolis in Athene, diverse uitgeklapte frietkarrren en het enorme World Forum in Den Haag, maar tijdens de Culturele Zondag stond ik wel in een hele mooie setting: het Kitchen Monument van het Berlijnse architectencollectief Raumlabor. Een ‘blob’ waar lucht in geblazen wordt en die na gebruik weer ingeklapt kan worden. Die futuristische tent op de Utrechtse Mariaplaats was er niet voor niets: het thema van de Culturele Zondag was ‘De stad, de toekomst’. In de hele stad waren voorbeelden te zien van de toekomstige stad: 3D-printers, stadslandbouw, knuffeldrones, de sharing economy en bottum up-initiatieven van betrokken burgers. Ik presenteerde de afsluitende talkshow voor ruimtelijk kennisinstituut Platform31. Aan tafel zaten inspirerende gasten, die door hun beroep als architect, digi-expert of blogger veel zicht hadden op toekomstige trends. En ook wethouder Everhardt schoof aan. Hij legde uit hoe je in een relatief korte bestuursperiode omgaat met projecten van hele lange adem. En hij staat naar eigen zeggen altijd open voor plannen van Utrechters om hun stad mooier te maken. Het leukste van de avond was misschien wel het enthousiasme van jonge curatoren van een jaar of twintig, die hadden bijgedragen aan het programma van de Culturele Zondag. Zij zagen hun eigen toekomst zonnig in!

Ook interessant om te lezen

Netflixtips

Thank me later! Mijn Netflix-tips voor jou!!

Hier zijn ze weer, mijn selectie met Netflix-aanraders met ook een Pak je Podium randje. Stuk voor stuk bedoeld om jou inspiratie te geven hoe JIJ kunt shinen en wel op jouw manier! Komen ze! 1) Jennifer Lopez: Half time | Netflix Tijdens de voorbereidingen op De Impactversneller zat ik helemáál niet te struisvogelen zoals

Lees verder »

Zelf presenteren?
Deze tips wil je niet missen!

Meld je gratis en vrijblijvend aan. Je ontvangt wekelijks een inspirerende aflevering van Pak je Podium TV. Je kunt je hiervoor op elk gewenst moment weer afmelden.

Pak je podium draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches