Aan de ontbijttafel met Hero

Meestal zit je tijdens een presentatie niet te eten, maar waarom het nuttige en het aangename niet met elkaar verenigen? In een kas van de Amsterdamse Hortus mocht ik een ontbijtgesprek leiden tussen werknemers van voedingsmiddelenbedrijf Hero en ambassadeurs uit de voedingsindustrie. En dan mogen de potjes jam en fruitsapjes natuurlijk niet ontbreken. Aan tafel zaten marketingmanagers van Hero en een productontwikkelaar die al 36 jaar werkzaam is op het hoofdkantoor in Breda. Zij gingen in gesprek met voedingsdeskundigen Rolien Scheepbouwer en Suzan Tuinier, foodblogger Frances Lichtenberg en voedingstechnoloog IJsbrand Velzeboer. Hero viert dit jaar zijn 100-jarig jubileum en is onlangs een andere weg ingeslagen. Producten moeten gezonder worden en uitgaan van de kracht van fruit. Maar volledig omslaan is makkelijker gezegd dan gedaan. Want je kunt drankjes of jams niet van de een op de andere dag veranderen, omdat klanten het product dan laten staan. En zou je voor biologische ingrediënten kiezen, dan hangt daar ook een prijskaartje aan. Hero wilde graag weten hoe professionals in het veld aankijken tegen hun ommezwaai en hun mening en opbouwende kritiek horen. En de deskundigen bleken blij verrast door de aanpak van het fruitbedrijf. Oh ja, wist je trouwens dat de R van Hero een blikje met een opengedraaid deksel moet voorstellen? Nog altijd een verwijzing naar de roots van een kleine conservenfabriek in Breda, een eeuw geleden.

Foto: Vincent van Dordrecht

Ook interessant om te lezen

Zo werkt jouw situatie thuis als kind nog door…

Dikke wolken sigarenrook drijven voorbij. Mozart komt uit de grote houten speakers. Mijn opa zit in driedelig pak in zijn eigen stoel, waar niemand anders durft te zitten. Hij houdt een monoloog. Ik ben klein en heb geen idee waar het over gaat, maar ben wel onder de indruk. Ik kijk naar zijn witte achterovergekamde

Lees verder »

Zelf presenteren?
Deze tips wil je niet missen!

Meld je gratis en vrijblijvend aan. Je ontvangt wekelijks een inspirerende aflevering van Pak je Podium TV. Je kunt je hiervoor op elk gewenst moment weer afmelden.

Download gratis de minitraining 'Pak de R.E.G.I.E'

Meld je gratis en vrijblijvend aan. Je ontvangt ook wekelijks een inspirerende aflevering van Pak je Podium TV. Je kunt je hiervoor op elk gewenst moment weer afmelden.

Pak je podium draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders