Daar zijn ze weer: mijn Netflixtips met Pak je Podium-twist!

Netflixtips met een twist

De vakantie komt eraan! Lekker omhoog met die beentjes en zoals je van mij gewend bent, kom ik graag met mijn Netflixtips (hoewel ik deze keer ook een uitstapje maak naar andere aanbieders!). En we gaan niet alleen bingen… nee, ben je mal, dit is natuurlijk PURE Podiuminspiratie! Alle tips bekijk ik door de Pak je Podium-bril en wat jij daarvan kunt oppikken. Komen ze!

1) The Bold Type (Netflix & Videoland):
Jaaaa, wat was dit genieten zeg! Sex and The City voor de millenials van nu. Je beleeft de avonturen van 3 vriendinnen op de redactie van het fictieve magazine Scarlet in New York. Ze delen lief en leed, denk liefde, lust en feesten, maar ook ziekte, onzekerheden over seksualiteit, opkomen voor je standpunten en doen waar je van houdt. 

De Pak je Podium-link: de verhalen die de meiden beleven zijn inspiratie voor de artikelen in het tijdschrift. Vaak zijn het onderwerpen waar ze zich voor schamen of die een taboe doorbreken. Journalist Jane draait eerst om de hete brij heen en dan wordt ze door de strenge hoofdredactrice weer terug naar de tekentafel gestuurd. Je MOET met de billen bloot. Het moet echt zijn, rauw, kwetsbaar, de ongemakkelijke waarheid: DAN is het pas herkenbaar. 

Reken maar dat dat ook voor jouw content gaat. Niet meer praten met meel in je mond, pak je podium!!

2) Ruth Bader Ginsberg (Netflix):
Deze documentaire over de Amerikaanse opperrechter is even wat serieuzere kost. Het was een extra inspiratiebron om mijn lezing te maken over vrouwelijk sprekerschap. Daarin beschrijf ik waarom we er eeuwenlang niet aan te pas kwamen op het podium en hoe het in ons systeem zit dat we bang zijn om kritiek te krijgen.

Ook in het rechtssysteem kwamen vrouwen er heel lang niet aan te pas. Als er iemand is die heeft bijgedragen aan ‘gender equality’ is het de vorig jaar overleden Ruth Bader Ginsberg alias ‘The Notorious RBG’. 

Het is echt een mooie documentaire die je weer even doordringt van het feit hoe gelijkheid voor vrouwen absoluut niet vanzelfsprekend is. Generaties vrouwen voor ons hebben hard voor ons gevochten, dus laten we het beste maken van de mogelijkheden die er zijn. Pak je Podium dus!!

3) Halston (Netflix):
Dit is smullen geblazen voor modeliefhebbers! We gaan swingen in Studio 54 in New York van eind jaren ’70. De serie volgt de rise and fall van modeontwerper Halston. Hij wordt op handen gedragen, maar uiteindelijk gaat hij arm ten onder aan drank, drugs en aids. 

Wat ik heel bijzonder vind aan deze toffe serie met een glansrol voor acteur Ewan MacGregor is hoe GROOTS Halston aan het begin van zijn carrière denkt. Ook al heeft hij geen rooie rotcent, hij kiest toch voor een schitterende salon om groots aan zijn droom te beginnen. En het werkt!! 

Uiteindelijk zie ik er ook een waarschuwing in: succes moet je uiteindelijk ook kunnen dragen. Je ziet dat hij zichzelf uiteindelijk saboteert. Omdat hij diep van binnen toch heel onzeker is. Je ziet hier dus de twee kanten van de medaille van je mindset. Ga kijken, ik weet zeker dat je er van geniet, al is het maar van de schitterende jurken! 

4) Marvelous Mrs Maisel (Amazon Prime):
Ok, hiervoor moet je even een (proef)abonnementje afsluiten*, maar ik beloof je: dit is het waard! De serie The Marvellous Mrs Maisel gaat over de joodse huisvrouw Midge die in de jaren ’50 een carrière als stand-upcomedian nastreeft. Ook weer iets wat niet echt gebruikelijk was voor vrouwen in die tijd!

Het gaat over grappen maken, dus je gaat sowieso in een deuk liggen om de dialogen en markante familieleden (denk aan de serie ‘The Nanny’ met Fran Drescher van vroeger. Het gaat over ups en downs incasseren als je je droom najaagt EN ze staat op het podium! Dus je ziet ook hoe humor en timing werken en waarom het soms niet werkt. Trakteer jezelf op deze serie, en ook hier weer: al was het maar om de schitterende jurken!

5) Killing Eve (NPO Start Plus/Videoland):
Dan nog een waanzinnige misdaadserie. We kennen natuurlijk veel Scandinavische series met een markante vrouwelijke detective in de hoofdrol. Dat is hier ook het geval: Eve werkt voor MI6 en jaagt op seriemoordenaar Villanelle. Dat is ook een vrouw. En een knettergekke! Ok, je bent waarschijnlijk al niet goed bij je hoofd als psychopaat, maar hoe ze deze moordenaar neerzet is fenomenaal.

Vanuit Podium-perspectief: hier wordt totaal niet in hokjes gedacht. Bij een moordenaar denk je aan iemand die onder de radar wil blijven, maar Villanelle is extravagant, uitbundig en ze maakt zich nooit klein. Er zit zo’n kracht en zelfvertrouwen in haar…Heerlijk om naar te kijken. Ik wil je verder niet aanzetten tot moordpartijen, maar iets meer ‘f*ck you-denken’ kunnen we wel gebruiken!

Zelf presenteren? Deze tips wil je niet missen!

Ook ontvang je wekelijks mijn inspiratietips, je kunt je hiervoor op elk gewenst moment afmelden.

Pak je podium draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches