Pak je Podium Programma

Kom tevoorschijn. Laat jezelf zien. Schud die angsten van je af. You’ll love it!
Ja, hou mij op de hoogte van de volgende ronde!

Jij bent de expert.
Het is tijd om dat te laten zien.

Ben jij het zat om tegen gehouden te worden door jezelf?

Wil je graag laten zien wie je bent en wat je kunt, maar ben jij je grootste criticaster?

Voel je dat je een passie in je hebt, en dat je klaar bent om in de spotlight te gaan staan?

R

Voel je dat het tijd is om jezelf te laten zien?

R

Maar weet je niet precies wat je moet vertellen?

R

Weet je dat jij een expert bent in je vakgebied, maar vind je dat lastig uitleggen?

R

Lijkt het je handig om jezelf beter te kunnen presenteren?

R

Heb je behoefte aan meer technieken en handvaten?

R

En wil je professionele foto’s en video’s die passen bij de next level van je bedrijf? 

Heb jij interesse in de volgende ronde, najaar 2018?

Schrijf je dan nu in en ik hou je op de hoogte:

Hoe ik dat weet?

Ik heb meer dan 10 jaar presentatie-ervaring voor camera en op het podium voor duizenden mensen, en heb dat ook moeten leren.
Heb me versproken, zat vast met mijn schoen in het podium en had live op tv een blackout. Maar weet je? Als ik een ding heb geleerd is dat mensen dat helemaal niet erg vinden!
Ik zorg ervoor dat jij niet opnieuw het wiel hoeft uit te vinden. Ik geef je handvaten waardoor je je zekerder voelt.
Bescheidenheid is mooi, maar niet als je daardoor niet gehoord wordt. Ik zorg ervoor dat je duidelijk bent, maar toch sympathiek overkomt.
Ik weet hoe moeilijk het is om die drempel over te stappen, maar als je eenmaal in het licht staat, voel je je heerlijk!
Jij mag gezien worden en je verhaal gehoord. Jij bént die expert. Hoe dichter bij jezelf je blijft hoe aantrekkelijker je bent!

Stel jezelf eens voor: alle lichten zijn op jou gericht.
Je staat op het podium. Iedereen kijkt naar jou…

Maar in plaats van vlekken in je nek, krijg je kriebels in je buik en zie je de enorme kans die voor je ligt: jij en jouw talent staan letterlijk in de spotlight. Door jezelf te laten zien toon je zelfvertrouwen. Waardoor anderen jou gaan vertrouwen. Zichtbaarheid is de eerste stap naar succes! Bekijk in het filmpjes wat Pak je Podium Agnes van Goolen en Loubna Zarrou hebben gebracht.

“Dank je wel voor drie fantastische maanden. In het begin geloofde ik gewoon echt niet dat ik dit zou kunnen leren. Jij hebt me laten zien dat het wel degelijk kan en zelfs leuk kan zijn. Dank voor jouw steun, vertrouwen en aanmoediging. Vanaf nu ga ik het gewoon doen. Pak je Podium!”

Janske van Eersel – Onderzoeker Universiteit Utrecht

Eva Brouwer

Ik ben Eva Brouwer, al meer dan 10 jaar presentator en dagvoorzitter. Na 100-den congressen en televisie-interviews viel het me op dat ‘deskundigen’ nog steeds veel vaker mannen zijn. Hoewel het om me heen stikt van het vrouwelijk (ondernemers)talent, laten ze dat lang niet altijd zien. De eerste stap naar succes is jezelf zichtbaar maken!

Bij mij zat het er al vroeg in. Als driejarig meisje kletste ik iedereen de oren van het hoofd. “Hoe heet jij?” En ik liet me niet zomaar afschepen. Die nieuwsgierigheid bleef. Op de middelbare school presenteerde ik de muziekavond, op mijn 16e presenteerde ik een jongerenprogramma bij Stadsradio Rotterdam en in mijn studententijd praatte ik bandjesavonden aan elkaar. Zo kwam ik terecht bij de regionale televisie als presentator van het nieuws en groeide ik uit tot veelgevraagd vrouwelijk dagvoorzitter, oftewel presentator voor zakelijke evenementen als congressen.

Maar ik kwam er op pijnlijke wijze achter dat presenteren niet altijd van een leien dakje gaat. Ik zal nooit vergeten hoe ik live op televisie een black out kreeg tijdens een interview en hakkelend en stamelend mijn collega om hulp moest vragen. Ik kreeg het warm, voelde hartkloppingen en zag mezelf van bovenaf zitten.

Mijn collega moest me uit de benarde positie redden en mijn baas vond dat ik nog niet klaar was voor televisie. Ik moest maar vlieguren maken als verslaggever. Ik liet me niet uit het veld slaan door die vervelende ervaring. Ik krabbelde op en heb me de lol niet laten afpakken. Ik ben er juist sterker uitgekomen. En zelf vond ik het natuurlijk vreselijk wat me overkwam, maar denk je dat het publiek het nog weet? Is het ze überhaupt wel opgevallen?

Ik ben nu klaar om mijn kennis te delen. Ik wil jou net zo enthousiast maken over presenteren als ik.

Waarom ik me op vrouwen richt?

In mijn werk als presentator zag ik dat het veel lastiger is om vrouwelijke sprekers te vinden dan mannen. Als ik een vrouw uitnodig als gast in de studio, hoor ik regelmatig excuses waarom een collega het vast veel beter kan vertellen dan zijzelf. Bij mannen hoor ik dat niet. Sterker nog, ze zeggen eerst, tuurlijk kom ik! Waar gaat het over?

De sleutel tot goed presenteren zit ‘m niet in allerlei technieken, al kunnen die wel helpen. Het gaat erom dat je het gewoon gaat DOEN. En hoe dichter je bij jezelf blijft hoe beter. En het mooie is… Jij kunt het ook! Met mijn jarenlange interview-ervaring kom ik tot de kern van jouw talent. Samen werken we aan krachtige en persoonlijke speech, die jij kunt gebruiken als spreker of (media)expert.

Bedankt voor wat je me afgelopen tijd geleerd hebt. Ik ben weer een heleboel stappen verder. En ik durf mezelf nu VolTrots te presenteren.”

Nathalie van der Endt – VolTrots

Wat ga je leren?

Jij bent zelf je meest kritische publiek! In mijn training leer je hoe je aardiger voor jezelf wordt en krijg je er zelfs lol in om jezelf te laten zien zoals je bent. We zijn in een veilige omgeving met ruimte voor experiment, nieuwe ervaringen en in de besloten Facebook-groep steunen de deelnemers elkaar. Door deze ervaring krijg je een boost in je zelfvertrouwen. Je bent klaar voor the next level.

In mijn training gaan we samen de drempel over. Met video-oefeningen doe je veel spreek- en camera-ervaring op. Daarna leer ik je hoe je een boeiende spreker wordt op het podium. Niet door een act op te voeren, maar gewoon door helemaal jezelf te zijn, met jouw persoonlijk ervaring en expertise.

In de cursus werken we toe naar een high end live event. Ik organiseer een talkshow waarbij jij de gast bent, met een op maat gemaakt verhaal dat bij jou past. Jij deelt je nieuwe signature speech vol zelfvertrouwen voor het publiek. Daarna interview ik jou om je expertise nog meer in het licht te zetten. De talkshow wordt gefilmd, zodat je mooi beeldmateriaal hebt, als bewijs van jouw sprekerskwaliteiten.

Feedback is niet erg, zelfs negatieve niet. Ik leer je hoe je er beter mee om gaat. Je leert met zelfvertrouwen spreken voor een groep. Hoe een goede presentatie is opgebouwd. De essentie van vrouwelijk presenteren. En doet ook nog een hoop camera-ervaring op! Ben jij één van de slechts tien vrouwen die deze kans grijpt?

Hoe ziet het programma eruit?

In tien weken, krijg je acht modules met opdrachten, videolessen, werkboeken en een besloten Facebookgroep. Met elke week een ander thema. Ondertussen werken we één op één aan jouw signature verhaal. Of het nu gaat om je passie of eigen bedrijf.

Over de drempel

Ja, OMG het is echt waar! We gaan het gewoon doen. BAM! Je gaat filmpjes opnemen en jezelf zichtbaar maken!

Tot de kern

We gaan werken aan je persoonlijke verhaal. Je weet jouw boodschap helder uit te leggen en zegt wat je te bieden hebt. Weg met de ruis!

De zenuwen te lijf

Je weet jezelf te kalmeren en de presentatie te relativeren. Ook gaan we aan de slag met techniek. Je kunt video’s gewoon zelf opnemen!

Er was eens…

Je gebruikt persoonlijke anekdotes, ervaringen en verhalen om je presentatie sterker te maken.

The Female Touch

Je leert waar een geslaagde lange presentatie uit bestaat met speciale aandacht voor vrouwelijk presenteren.

Dress the Part

Je weet hoe je je moet kleden, zodat je jezelf krachtig voelt en op je gemak. En hoe  ondersteun je je boodschap op de juiste manier, wel of geen Powerpoint?

Dames en heren!

Je leert omgaan met de zaal, interactie, humor, contact en onverwachte situaties.

Licht uit, Spot aan!

Je gaat het doen! Je bereidt je voor op je persoonlijke optreden op het afsluitende LIVE event!

Showtime!

Op zondag 19 november is het zover. Dan zeg ik ‘Pak je Podium!’

Afsluitend Live Event in een vol theater!

“Geloof me hier wil je bij zijn! Dit is je kans om jouw moment te pakken in de spotlight. Om te laten zien dat je er bent, en wat jij wel niet te bieden hebt! Natuurlijk is dat heel spannend, maar we werken er al die weken samen naar toen, zodat je er helemaal klaar voor bent. Wat een boost voor je zelfvertrouwen wordt dit! Ik kan niet wachten om je te zien shinen in een live talkshow en on stage!”

Heb jij interesse in de volgende ronde, najaar 2018?

Schrijf je dan nu in en ik hou je op de hoogte:

Wat anderen zeggen over Eva:

“Enorm bedankt voor alles wat je mij gebracht hebt. Mijn boodschap “the Why” is mezelf ook veel meer duidelijk geworden. Hierdoor durf ik het nu ook te vertellen. En natuurlijk alle technieken, scherpte en support van jouw kant.” Kim Meijer - Spacemaker Coaching

“Wat een geweldige drie maanden heb ik achter de rug met jou en en zoveel andere mooie, inspirerende en ondernemende vrouwen. Lieve Eva, wat heb ik veel van je geleerd. Je bent een topper.”  Astrid Pieterse - Mooi met Astrid bruidsstyling en visagie

“Bedankt voor je geweldige training, filmpjes en al je supercoaching!”  Annemieke Bol - Communicatieadviseur 'Samen naar betere Zorg'

“Wat heb ik een fun gehad! Dat is waar jezelf presenteren over gaat. Ook de hele weg ernaar toe was super. Ik kan iedereen een training met Eva Brouwer aanraden. Eva kan zich nog zo verwonderen en enthousiast zijn als je een leuke move maakt in je presentatie. Haar feedback is zo uplifting en waardevol ik heb werkelijk nergens een oordeel of negativiteit ervaren. Eva heel erg bedankt!”

Cecile Timmermans – haptonoom

Veelgestelde vragen

Voor wie is de cursus bedoeld?
Voor vrouwen die zichzelf beter willen presenteren, voor je eigen bedrijf of passie. Van jezelf duidelijk maken in een vergadering, een presentatie houden voor een klein of groot publiek tot jezelf en jouw bedrijf of passie presenteren in een video. Je doet met mij praktijkervaring op en houdt er podiumervaring en prachtig marketingmateriaal op beeld aan over.
Kun je wel online leren presenteren?
Jazeker! Juist! Je kunt de opdrachten in je eigen tijd doen, in de veiligste omgeving die er is: thuis! We gaan veel oefenen met filmpjes opnemen en de voortgang delen met elkaar in de besloten Facebook-groep. Je moet elkaar ook op de live trainingsdag en natuurlijk tijdens de live talkshow waar jij jezelf vol zelfvertrouwen laat zien!
Zijn de kosten aftrekbaar van de belasting?
Jazeker. Meedoen aan ‘Pak je Podium!’ levert ook nog een mooi fiscaal voordeeltje op! Als je je nieuw geleerde presentatietechnieken kunt gebruiken in je huidige (of toekomstige) beroep, dan kun je het cursusgeld opvoeren als aftrekpost voor de inkomstenbelasting. Er geldt wel een drempel van Euro 250,-, maar het meerdere is aftrekbaar. Je kunt de kosten die je hebt gemaakt aangeven bij het doen van je aangifte onder het kopje ‘persoonsgebonden aftrek’.
Ik heb nog helemaal geen ervaring, is dat erg?
Nee hoor, dat maakt helemaal niet uit. Ik begeleid je stap voor stap in het proces. We zijn hier om te leren.
Ik heb al wat presentatie-ervaring, is het voor mij ook handig?

Jazeker, want je kunt je presentatieskills flink verbeteren. Je kunt je passie, onderneming of verhaal met nog meer kracht en authenticiteit overbrengen. En we richten ons op zowel video als podiumpresentatie.

Ik ben helemaal niet technisch, hoe moet ik mezelf opnemen?

Het maakt helemaal niet uit dat je niet technisch bent. Met je telefoon kom je al een heel eind! En ik leg alles stap voor stap uit.

Ik vind presenteren echt heel eng! Kan ik het wel?

Je angst is heel begrijpelijk. Maar het mooie is, je bent niet de enige! Iedereen doet mee omdat ze beter willen presenteren. We gaan uitgebreid in op waarom je zo kritisch bent voor jezelf. Ik creëer een veilige positieve ruimte waarin je jezelf mag zijn en je jezelf kwetsbaar op kunt stellen. Graag zelfs! Daar wordt je presentatie alleen maar beter van! Alles gaat stap voor stap. Je hoeft echt niet zomaar ineens alles op youtube te knallen. En ik heb het zelf ook ooit moeten leren, ik val niemand af en maak zelf ook nog steeds ‘fouten’. De perfecte presentatie bestaat helemaal niet.

Ik heb nog geen publiek.

Jezelf zichtbaar maken is de eerste stap daar naar toe! Met video kun je bijvoorbeeld een mooie weggever maken op je site om meer mensen aan je te binden.

Ik heb nog geen onderwerp.
Deze cursus kan je juist helpen om tot de kern te komen van wat je eigenlijk wil vertellen. Gaandeweg ontdek je wat bij je past. Het is juist goed om alvast te beginnen en te oefenen, en niet af te wachten tot het idee tot je komt. Doordat je meer zelfvertrouwen krijgt, wordt het ook makkelijker je eigen verhaal te vertellen.
Ik wil helemaal geen video's maken, maar presentaties voor een groep houden.
Video is een waanzinnig goed middel om te oefenen en om jezelf in actie te zien. Ook kun je zo feedback krijgen. Uiteindelijk werken we naar een langere live presentatie toe. En het belang van video wordt steeds groter. Bedrijven werken steeds vaker met webinars en videoconferencing. Jij tilt je website naar een hoger plan met een persoonlijke video en wie weet raak je wel aangestoken en wil je juist meer filmpjes maken!
Ik wil helemaal niet live presenteren, ik wil video's maken!
Met de presentatietechnieken die ik je geef, leer je jezelf beter te presenteren in een zakelijke omgeving. Met video kun jij je heel goed neerzetten als expert in jouw vakgebied. Maar, zo kun je jezelf ook neerzetten als spreker. Ik help je om een overtuigend verhaal te houden, die kwaliteit is onontbeerlijk.
Is het alleen voor vrouwen?
Ik richt me op vrouwen, omdat ik heb gemerkt dat vrouwen zich veel bescheidener opstellen dan mannen. Vrouwen vinden het ook lastiger om aan zelfpromotie te doen. Zomaar jezelf op de borst kloppen werkt ook niet, dan worden vrouwen weer niet sympathiek gevonden. Ik leer je tips en tricks die specifiek voor vrouwen toepasbaar zijn.
Hoeveel tijd ben ik ermee kwijt?

Rond de 8 uur per week. De een is er meer tijd mee kwijt dan de ander, het ligt er ook aan hoeveel je wilt oefenen.

Is zo'n besloten Facebookgroep wel veilig?

Ik heb zelf ook veel cursussen gedaan met besloten Facebookgroepen. Ik vind het zelf heel fijn werken en dat geldt ook voor al mijn medecursisten. Ik werk ook met huisregels en zorg ervoor dat er een opbouwende sfeer blijft waarin iedereen elkaar ondersteunt. De filmpjes zijn niet openbaar te zien op internet, als je dat niet zelf wilt. Je kunt je video’s na het delen, ook zelf weer verwijderen als je dat fijner vindt.

En wat als ik tijd tekort kom?

Geen nood, je blijft toegang houden. Mocht het offline gaan, kun jij het materiaal altijd downloaden en zo behouden.

Ik heb geen website, is het dan ook handig?

Natuurlijk. Je leert technieken waarmee je je met zelfvertrouwen kunt presenteren in een zakelijke omgeving. En je kunt ook filmpjes uploaden op Youtube of Facebook.

Heb je vragen? Stuur me een mail en ik neem graag contact met je op om alles toe te lichten. Aarzel niet!

Ik beleef zelf veel lol aan het presenteren. Hoe dichter je bij jezelf blijft, hoe leuker het wordt. Het is spannend om jezelf te laten zien, maar het geeft ook een kick en, misschien wel het belangrijkst, it’s good for business!

“Als ik iets heb geleerd van Eva Brouwer dan is het dan mijn grote roze bril stage waardig is. Dat het leuk mag zijn om je eigen verhaal te doen. En ja ik wist heus dat dit belangrijk is en dat storytelling er zo toe doet. Maar waar begin je dan? De presentatie was een mijlpaal omdat ik de uitdaging van Eva aan ging. Kleur bekennen op t podium, zonder ppt, zonder vaktermen en genieten.”

Maaike Bruggeman – Business coach

Deelnemers over Pak je Podium

Linda Zwerver

Vicky Giltjes

Cecile Timmermans

www.pakjepodium.nl is een onderdeel van Pak je Podium Presentatietraining, het bedrijf van presentator en trainer Eva Brouwer, waarmee ze vrouwen wil inspireren om zichzelf te presenteren. Heb je vragen? Stuur dan een mail naar info@evabrouwer.tv.
Bedrijfsinformatie:
Pak je Podium
KvK-nummer: 63882566
BTW-nummer: 132705059B01