Pak je Podium Programma

Kom tevoorschijn. Laat jezelf zien. Schud die angsten van je af. You’ll love it!

 

Ja, ik doe mee

Jij bent de expert. Het is tijd om dat te laten zien.

Wil jij graag online en offline zichtbaar zijn?

 

Ben jij het zat om tegen gehouden te worden door jezelf?

 

Wil je jouw eigen verhaal vertellen, maar weet je niet goed hoe dat moet?

 

En zo anderen inspireren en klanten aantrekken?

 

Jij kan je ook online en offline succesvol presenteren. Op een natuurlijke manier die helemaal bij je past.

Wat heeft het Pak je Podium Programma andere vrouwelijke ondernemers gebracht?

“Ik heb mijn verhaal helder en weet nu ook welke verhalen mijn klanten kunnen boeien. Ik raad Pak je Podium aan vrouwen aan die zichtbaar willen zijn en lijn willen aanbrengen in hun verhaal. Wat vertel je nu wel en niet?” Femke Hertog | Business Coach

“Ik heb heel erg geleerd om persoonlijke verhalen te vertellen die een haakje kunnen zijn naar mijn bedrijf of potentiële klant en Eva leerde me uit mijn comfort zone te gaan. Een heel waardevol geschenk aan mezelf.” Marcella Veldhuis | Stijlinspirator

Bekijk in de filmpjes waarom Femke en Marcella meededen met Pak je Podium en wat voor resultaat ze ermee hebben behaald:

“Ik hoefde niet zo nodig het podium op, maar wilde mezelf wel online veel meer laten zien. Maar ik had geen idee waar te beginnen. Dankzij Eva ontdekte ik dat ik de verhalen allang had. En nu kan ik ze ook volop inzetten voor mijn eigen marketing.”

Wendy Kerssens is dé social advertising expert van Nederland. Voor haar beroep wist ze anderen al in het online zonnetje te zetten, maar zelf verschuilde ze zich nog. Inmiddels blogt en vlogt ze volop en staat ze alsnog regelmatig op het podium als spreker en expert.

Hoe ik dat weet?

Ik heb meer dan 10 jaar presentatie-ervaring voor camera en op het podium voor duizenden mensen, en heb ontdekt hoe ik deze ervaring nu ONLINE het beste kan inzetten.

Ik had ook black outs, was mijn tekst kwijt en had techniek die rammelde. Maar weet je? Als ik een ding heb geleerd is dat mensen dat helemaal niet erg vinden!

Ik zorg ervoor dat jij niet opnieuw het wiel hoeft uit te vinden. Ik geef je handvaten waardoor je je zekerder voelt.

Bescheidenheid is mooi, maar niet als je daardoor niet gehoord wordt. Ik zorg ervoor dat je duidelijk bent, en sympathiek overkomt.

Ik weet hoe moeilijk het is om die drempel over te stappen, maar als je eenmaal door het koude water bent, boek je gigantisch resultaat!

Jij hoeft je niet voor te doen als expert: je bent het al. Ik leer je hoe je juist overkomt als JEZELF.

“In het begin geloofde ik gewoon echt niet dat ik dit zou kunnen leren. Jij hebt me laten zien dat het wel degelijk kan en zelfs leuk kan zijn. Dank voor jouw steun, vertrouwen en aanmoediging. Vanaf nu ga ik het gewoon doen. Pak je Podium!”

Janske van Eersel is wetenschapper en expert op het gebied van baanverlies. Toen ze aan Pak je Podium begon vond ze presenteren echt vreselijk! Nu wordt ze regelmatig gevraagd voor lezingen en als deskundige in de media.

Zie jij je eigen goud wel?

Regelmatig spreek ik talentvolle vrouwelijke ondernemers met geweldige verhalen voor hun marketing, Alleen… zelf zien ze het niet!! Het is geen competitie wie het ‘zieligste’ verhaal heeft, nee, het kleinste verhaal (ook jouw verhaal!) kan van enorme waarde zijn voor jouw klant, mits je het goed vertelt. Sterker nog, het is een must! Als jouw potentiële klant zich niet herkent in jouw verhalen, blijft het angstvallig stil.

Ik kan je hierbij helpen. Online zichtbaar zijn is geen goed-nieuws-show, maar leren echt persoonlijk te zijn en je ook kwetsbaar op durven te stellen. Het lijkt misschien een modewoord maar boy oh boy, het werkt echt! Als je hier mee aan de slag gaat zul je alleen nog maar horen “Jeetje, jij bent lekker bezig! Wat doe je dat toch goed!” 😉

“Als ik iets heb geleerd van Eva Brouwer dan is het dan mijn grote roze bril stage waardig is. Dat het leuk mag zijn om je eigen verhaal te doen. En ja ik wist heus dat dit belangrijk is en dat storytelling er zo toe doet. Maar waar begin je dan? Bij Eva!”

Maaike Bruggeman is business coach en werkt bij Simone Levie. Als strateeg is Maaike dol op feiten en grafieken. Dankzij Pak je Podium leerde ze dat ze hier ook storytelling in kan toepassen. Daarnaast staat ze nu als presentator op het podium bij grote events.

Hoe ziet het programma eruit?

In tien weken, krijg je acht modules met opdrachten, videolessen, werkboeken en een besloten Facebookgroep. Met elke week een ander thema. Waarmee je kunt werken aan jouw storytelling. Je leert hoe je zelf video’s moet maken en hoe je een verhaal en presentatie moet opbouwen.

Over de drempel

Ja, OMG het is echt waar! We gaan het gewoon doen. BAM! Je gaat filmpjes opnemen en jezelf zichtbaar maken!

Tot de kern

We gaan werken aan je persoonlijke verhaal. Je weet jouw boodschap helder uit te leggen en zegt wat je te bieden hebt. Weg met de ruis!

De zenuwen te lijf

Je weet jezelf te kalmeren en de presentatie te relativeren. Ook gaan we aan de slag met techniek. Zodat je zelf kunt vloggen en filmen!

Er was eens…

Je gebruikt persoonlijke anekdotes, ervaringen en verhalen om je presentatie sterker te maken.

The Female Touch

Waar moeten vrouwen op letten als ze zich presenteren? Een les met belangrijke technieken zodat je de plank niet misslaat.

Dress the Part

Je weet hoe je je moet kleden, zodat je jezelf krachtig voelt en op je gemak. En hoe  ondersteun je je boodschap op de juiste manier, wel of geen Powerpoint?

Dames en heren!

Je leert hoe je interactie hebt met live publiek (online of in een zaal). Hoe zet je humor in en ga je om met onverwachte situaties.

The floor is yours

Hoe zorg je ervoor dat je deze technieken structureel inzet en gaat werken aan je branding en zichtbaarheid op regelmatige basis

Live met lef

Bonusmodule: Hoe ga je succesvol live op Facebook en Instagram? Hoe bouw je je verhaal op en waar moet je op letten?

“Ik kan iedereen een training met Eva Brouwer aanraden. Eva kan zich nog zo verwonderen en enthousiast zijn als je een leuke move maakt in je presentatie. Haar feedback is zo uplifting en waardevol ik heb werkelijk nergens een oordeel of negativiteit ervaren. Eva heel erg bedankt!”

Cecile Timmermans is haptonoom en leiderschapscoach. Door Pak je Podium is ze volop Facebook Lives gaan geven, heeft ze een challenge gegeven en kreeg ze klanten voor haar eerste online programma.

Als je meedoet heb je meteen toegang tot alle lessen.

“Ik heb jaren last gehad van podiumvrees en dacht dat ik geen verhaal had. Eva hielp mij naar meer zichtbaarheid, meer zelfvertrouwen en een diepgaand, eigen verhaal over mij en mijn business.”

Vicky Giltjes is Lifecoach. Ze durfde zich kwetsbaar op te stellen door haar persoonlijke verhaal te delen. Maar wel op zo’n manier dat het een kracht werd. Daarna regende het berichten van herkenning. Inmiddels gaat Vicky regelmatig live, heeft ze een eigen challenge en online programma en een eigen trouwe community opgebouwd.

Veelgestelde vragen

Voor wie is de cursus bedoeld?
Voor vrouwen die zichzelf beter willen presenteren, voor je eigen bedrijf of passie. Van jezelf duidelijk maken in een vergadering, een presentatie houden voor een klein of groot publiek tot jezelf en jouw bedrijf of passie presenteren in een video. Je doet met mij praktijkervaring op en houdt er podiumervaring en prachtig marketingmateriaal op beeld aan over.
Kun je wel online leren presenteren?
Jazeker! Juist! Je kunt de opdrachten in je eigen tijd doen, in de veiligste omgeving die er is: thuis! We gaan veel oefenen met filmpjes opnemen en de voortgang delen met elkaar in de besloten Facebook-groep.
Zijn de kosten aftrekbaar van de belasting?
Jazeker. Meedoen aan ‘Pak je Podium!’ levert ook nog een mooi fiscaal voordeeltje op! Als je je nieuw geleerde presentatietechnieken kunt gebruiken in je huidige (of toekomstige) beroep, dan kun je het cursusgeld opvoeren als aftrekpost voor de inkomstenbelasting. Er geldt wel een drempel van Euro 250,-, maar het meerdere is aftrekbaar. Je kunt de kosten die je hebt gemaakt aangeven bij het doen van je aangifte onder het kopje ‘persoonsgebonden aftrek’.
Ik heb nog helemaal geen ervaring, is dat erg?
Nee hoor, dat maakt helemaal niet uit. Ik begeleid je stap voor stap in het proces. We zijn hier om te leren.
Ik heb al wat presentatie-ervaring, is het voor mij ook handig?
Jazeker, want je kunt je presentatieskills flink verbeteren. Je kunt je passie, onderneming of verhaal met nog meer kracht en authenticiteit overbrengen. En we richten ons op zowel video als podiumpresentatie.
Ik ben helemaal niet technisch, hoe moet ik mezelf opnemen?
Het maakt helemaal niet uit dat je niet technisch bent. Met je telefoon kom je al een heel eind! En ik leg alles stap voor stap uit.
Ik vind presenteren echt heel eng! Kan ik het wel?
Je angst is heel begrijpelijk. Maar het mooie is, je bent niet de enige! Iedereen doet mee omdat ze beter willen presenteren. We gaan uitgebreid in op waarom je zo kritisch bent voor jezelf. Ik creëer een veilige positieve ruimte waarin je jezelf mag zijn en je jezelf kwetsbaar op kunt stellen. Graag zelfs! Daar wordt je presentatie alleen maar beter van! Alles gaat stap voor stap. Je hoeft echt niet zomaar ineens alles op youtube te knallen. En ik heb het zelf ook ooit moeten leren, ik val niemand af en maak zelf ook nog steeds ‘fouten’. De perfecte presentatie bestaat helemaal niet.
Ik heb nog geen publiek.
Jezelf zichtbaar maken is de eerste stap daar naar toe! Met video kun je bijvoorbeeld een mooie weggever maken op je site om meer mensen aan je te binden.
Ik heb nog geen onderwerp.
Deze cursus kan je juist helpen om tot de kern te komen van wat je eigenlijk wil vertellen. Gaandeweg ontdek je wat bij je past. Het is juist goed om alvast te beginnen en te oefenen, en niet af te wachten tot het idee tot je komt. Doordat je meer zelfvertrouwen krijgt, wordt het ook makkelijker je eigen verhaal te vertellen.
Ik wil helemaal geen video's maken, maar presentaties voor een groep houden.
Video is een waanzinnig goed middel om te oefenen en om jezelf in actie te zien. Ook kun je zo feedback krijgen. Uiteindelijk werken we naar een langere live presentatie toe. En het belang van video wordt steeds groter. Bedrijven werken steeds vaker met webinars en videoconferencing. Jij tilt je website naar een hoger plan met een persoonlijke video en wie weet raak je wel aangestoken en wil je juist meer filmpjes maken!
Ik wil helemaal niet live presenteren, ik wil video's maken!
Met de presentatietechnieken die ik je geef, leer je jezelf beter te presenteren in een zakelijke omgeving. Met video kun jij je heel goed neerzetten als expert in jouw vakgebied. Maar, zo kun je jezelf ook neerzetten als spreker. Ik help je om een overtuigend verhaal te houden, die kwaliteit is onontbeerlijk.
Is het alleen voor vrouwen?
Ik richt me op vrouwen, omdat ik heb gemerkt dat vrouwen zich veel bescheidener opstellen dan mannen. Vrouwen vinden het ook lastiger om aan zelfpromotie te doen. Zomaar jezelf op de borst kloppen werkt ook niet, dan worden vrouwen weer niet sympathiek gevonden. Ik leer je tips en tricks die specifiek voor vrouwen toepasbaar zijn.
Hoeveel tijd ben ik ermee kwijt?
Rond de 2 uur per week. De een is er meer tijd mee kwijt dan de ander, het ligt er ook aan hoeveel je wilt oefenen.
Is zo'n besloten Facebookgroep wel veilig?
Ik heb zelf ook veel cursussen gedaan met besloten Facebookgroepen. Ik vind het zelf heel fijn werken en dat geldt ook voor al mijn medecursisten. Ik werk ook met huisregels en zorg ervoor dat er een opbouwende sfeer blijft waarin iedereen elkaar ondersteunt. De filmpjes zijn niet openbaar te zien op internet, als je dat niet zelf wilt. Je kunt je video’s na het delen, ook zelf weer verwijderen als je dat fijner vindt.
En wat als ik tijd tekort kom?
Geen nood, je blijft toegang houden. Mocht het offline gaan, kun jij het materiaal altijd downloaden en zo behouden.
Ik heb geen (goede) website, is het dan ook handig?
Natuurlijk. Je kunt ook filmpjes uploaden op social media. Dit traject is juist perfect voor als je een (nieuwe) website wil, door mij kun je je verhaal veel duidelijker vertellen.

Heb je vragen? Stuur me een mail en ik neem graag contact met je op om alles toe te lichten. Aarzel niet!

Ik beleef zelf veel lol aan het presenteren. Hoe dichter je bij jezelf blijft, hoe leuker het wordt. Het is spannend om jezelf te laten zien, maar het geeft ook een kick en, misschien wel het belangrijkst, it’s good for business!

Deelnemers over Pak je Podium

Linda Zwerver

Vicky Giltjes

Cecile Timmermans

Ben je klaar met kijken hoe anderen het doen? Ga je nu eindelijk zelf knallen?

www.pakjepodium.nl is een onderdeel van Pak je Podium Presentatietraining, het bedrijf van presentator en trainer Eva Brouwer, waarmee ze vrouwen wil inspireren om zichzelf te presenteren. Heb je vragen? Stuur dan een mail naar info@evabrouwer.tv.Bedrijfsinformatie: Pak je Podium KvK-nummer: 63882566 BTW-nummer: 132705059B01

   

Pin It on Pinterest

Shares
Share This