Ok, het ging allesbehalve vlekkeloos, maar man, wat gaaf dat ik het toch gedaan heb: mijn eerste eigen online talkshow Pak je Podium Talks!
En het leuke is, na de televisiestudio, en mega congreszalen doe ik dit live vanuit mijn eigen woonkamer! Ja, het beeld beweegt, de audio loopt niet altijd gelijk en af en toe viel de verbinding compleet weg, maar het begin is er! 😉 Kijk ‘m hier terug:

Te gast was deze eerste keer top online-ondernemer Simone Levie, die gelukkig zelf van het technisch pionieren is, dus dit ook wel kon waarderen. Ze liet zich in ieder geval niet van de wijs brengen en deelde haar kennis over haar bedrijf MPOP (Maak Prachtige Online Programma’s) waarmee ze ondernemers leert hoe je ook online je diensten kunt verkopen. Ik heb zelf ook haar lessen geleerd, en ik mag wel zeggen, dat heeft mijn leven veranderd. Ik coach nu grotendeels online vrouwen naar een heuse podium performance. Ik ging zelf van vaste baan, naar zelfstandig online onderschap. And I’m loving it!

In de talkshow heeft Simone het ook over het grote MPOP-event dat ze organiseert op 14 september. Met plek voor inmiddels 700 mensen, en het is al bijna uitverkocht. In een week tijd! Ongelooflijk. Hoe Simone haar twijfels om weet te zetten DADEN, vertelt ze ook in deze uitzending. En mocht je nog een kaartje willen bemachtigen om te ontdekken of MPOP wat voor jou is? Klik dan gauw op deze link voor een van de laatste kaartjes.. https://www.e-act.nl/cart/do/add?a=727&p=29079

Verder in de uitzending: Muziek van singersongwriter Tim Dawn, die zo dapper was om zich bloot te stellen aan dit technische experiment. Voor meer muziek van hem check www.timdawn.com. Speciaal voor mij besloot hij op het allerlaatste moment een ander nummer te spelen, getiteld FAIL. Gelukkig was het een ode aan de mislukking, waar je ook zoveel van leert en sterker van wordt. Geen subtiele hint aan mijn adres om te stoppen hiermee.. 😉

Tot slot ga ik elke maand in deze talkshow live iemand helpen met haar verhaal. Omdat het altijd scherper kan. Omdat alles voor jouzelf altijd zo klaar als een klontje is, maar de buitenwereld lang niet altijd snapt waar je mee bezig bent. Dit keer ging ik in gesprek met visual designer Rosa Gerlach, die een nieuw carrièrepad bewandelt. En dit schreef ze de volgende dag:

“Eergisteren zei ik nog: ‘Mijn verlegenheid heb ik overwonnen. Maar om in een groep de leiding te nemen, dat durf ik nog niet.’ Vandaag gebeurde het me totaal onverwacht. Ik zat ergens in een bespreking. Er werd voorgesteld eerst even een voorstelrondje te doen. En toen ging iedereen heel standaard zijn functie opnoemen, en vertellen wat ze waar deden. En toen deed ik het ineens, ik vroeg ‘Mag ik even iets zeggen?’

Ik benoemde wat ik ervoer, en dat ik daarmee nog niets over hen wist. Ik opperde dat ik het heel fijn zou vinden wanneer ze zouden vertellen wat ze drijft in hun werk, waarom ze zo graag doen wat ze doen, wat dat hun cliënten brengt. Wat ze bezielt! En toen gebeurde het: er was contact, er was vuur, bij sommigen een beetje ongemak, maar ik kreeg ze mee! Iedereen ging vol vuur vertellen over zijn of haar passie. Zo mooi. Zo mooi. Heel even was ik de inspirerende leider die ik wil worden, wil zijn. Het was er echt. ❤️❤️❤️  ” 

Zo zie je maar, dat je iedere keer weer meer je podium kunt pakken. Om te beginnen in die vergadering. En weet je wat ook leuk was? Ook al ging het technisch niet helemaal goed, ik kreeg juist heel veel liefdevolle feedback. Omdat het juist fijn was om te zien hoe ik daar mee omging. Ik bleef rustig en zocht naar een oplossing om de uitzending door te laten gaan. Je mág gewoon fouten maken. Het is niet altijd leuk, maar perfect is eigenlijk saai. 😉

Woensdagavond 16 augustus om 20:30 ben ik er met mijn tweede Pak je Podium Talk, ik heb er zin in!! Je kunt live meekijken via mijn pagina www.facebook.com/pakjepodium. Tot dan!

Liefs