Wat een eer om gevraagd te worden als presentator van de Gouden Giraffe, de prijs voor de beste events. Organisatoren Eventbranche.nl en D&B Eventmarketing haalden alles uit de kast om aan alle vakgenoten te laten zien wat er allemaal mogelijk is tijdens een live evenement: een robot, slapstick, Braziliaans carnaval, een 360-camera, evenementen-Tinder, publiek dat elkaar inspireert, een keynote-speaker, een koor, good old confetti, en een slotspeech recht uit Les Miserables: elke 5 minuten gebeurde er totaal iets anders in De Fabrique.

Dat onderstreepte ook de onderliggende boodschap van de awardshow: join the live revolution. Het idee? Als bedrijf is er geen betere manier om je visie te delen met je medewerkers, of om een beleving neer te zetten dan met een live evenement. Dat gekoppeld aan moderne technologie, waarmee je voorpret geeft en vooral heel veel boeiende content naderhand, maakt een event de investering waard, vooral als onderdeel van een grotere campagne.

Als dagvoorzitter zie ik zelf natuurlijk ook wekelijks de waarde van een fysieke bijeenkomst. Mensen kunnen weer bijpraten of nieuwe mensen leren kennen, vragen stellen, onzekerheden benoemen, de koers wordt bepaald of toegelicht en mensen gaan weer geïnspireerd naar huis. Mits het publiek ook echt mee kan praten, en het niet alleen maar zenden is vanaf het podium. Ook is het belangrijk dat er naderhand daadwerkelijk wat wordt gedaan met beloften en uitkomsten, anders is het natuurlijk zonde van alle moeite. Maar ik kan niet anders dan het volmondig be-amen: #jointheliverevolution

Pin It on Pinterest

Shares
Share This