Neem jij je eigen kennis voor lief?
Denk jij wel eens bij jezelf ‘dat weet toch iedereen?’
In de praktijk is dat niet het geval: je zit vaak in je eigen bubbel.

In onderstaande video leg ik uit waarom het belangrijk is om je daar bewust van te zijn. Op het moment van schrijven zit ik zelf een maand lang in Malaga met mijn gezin. Heel ver weg van Nederland, ook gevoelsmatig. Zo kreeg ik dit keer nauwelijks iets mee van de gemeenteraadsverkiezingen, terwijl dat 4 jaar geleden, toen ik nog bij RTV Utrecht werkte méga-belangrijk voor me was. En nu? Ik zit in een totaal andere wereld.

Dus ik wil je vragen:
a) Je bewust te zijn van je eigen bubbel
b) Niet alleen vakjargon te gebruiken, omdat veel mensen jouw verhaal dan niet snappen
c) Je te beseffen dat jouw verhaal wel degelijk origineel is! Natuurlijk heb je collega’s voor wie jouw verhaal bekend terrein is. Maar jij geeft er je eigen draai aan en er zijn nog véél meer mensen voor wie het geen gesneden koek is.

Ben jij je al bewust van je eigen bubbel? Wat zou je kunnen vertellen over je eigen vakgebied dat interessant is voor anderen? (en niet denken “niks” 😉 )

Wil je meer leren over hoe JIJ je podium kunt pakken? Kom dan op 21 april naar het Pak je Podium Netwerk Event in Utrecht, in het leuke en intieme theater Oudaen. Kijk op https://evabrouwer.tv/netwerkevent voor meer info en kaarten.

Bekijk hier mijn vlog:

Pin It on Pinterest

Shares
Share This