5daagse - Pak je podium

5daagse

Daar denk ik dus heel anders over!
Wat als ik je nou vertel dat jezelf zichtbaar maken ook leuk kan zijn? Dat je er geen big deal van hoeft te maken. Neem jezelf niet te serieus en durf iets over jezelf te delen. Wat is nou het ergste dat er kan gebeuren? Het alternatief is namelijk dat je NIKS van jezelf laat zien.

Doe je mee? Schrijf je nu in! We beginnen op 30 juni, en het is uiteraard gratis.

Eva Brouwer

Ik ben Eva Brouwer, al meer dan 10 jaar presentator en dagvoorzitter. Na 100-den congressen en televisie-interviews viel het me op dat ‘deskundigen’ nog steeds veel vaker mannen zijn. Hoewel het om me heen stikt van het vrouwelijk (ondernemers)talent, laten ze dat lang niet altijd zien. De eerste stap naar succes is jezelf zichtbaar maken!

Bij mij zat het er al vroeg in. Als driejarig meisje kletste ik iedereen de oren van het hoofd. “Hoe heet jij?” En ik liet me niet zomaar afschepen. Die nieuwsgierigheid bleef. Op de middelbare school presenteerde ik de muziekavond, op mijn 16e presenteerde ik een jongerenprogramma bij Stadsradio Rotterdam en in mijn studententijd praatte ik bandjesavonden aan elkaar. Zo kwam ik terecht bij de regionale televisie als presentator van het nieuws en groeide ik uit tot veelgevraagd vrouwelijk dagvoorzitter, oftewel presentator voor zakelijke evenementen als congressen.

Maar ik kwam er op pijnlijke wijze achter dat presenteren niet altijd van een leien dakje gaat. Ik zal nooit vergeten hoe ik live op televisie een black out kreeg tijdens een interview en hakkelend en stamelend mijn collega om hulp moest vragen. Ik kreeg het warm, voelde hartkloppingen en zag mezelf van bovenaf zitten.

Mijn collega moest me uit de benarde positie redden en mijn baas vond dat ik nog niet klaar was voor televisie. Ik moest maar vlieguren maken als verslaggever. Ik liet me niet uit het veld slaan door die vervelende ervaring. Ik krabbelde op en heb me de lol niet laten afpakken. Ik ben er juist sterker uitgekomen. En zelf vond ik het natuurlijk vreselijk wat me overkwam, maar denk je dat het publiek het nog weet? Is het ze überhaupt wel opgevallen?

Ik ben nu klaar om mijn kennis te delen. Ik wil jou net zo enthousiast maken over presenteren als ik.

Pak je podium draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders